Bulgur; “Yeter Savaş Son Bulsun, Bu Topraklar Kana Doydu”

0
139

emep açıklama8Emek Partisi Hatay İl Başkanı Mevlüt Bulgur; “Yeter Savaş Son Bulsun, Bu Topraklar Kana Doydu”

Emek Partisi (EMEP) Hatay İl Başkanı Mevlüt Bulgur, son zamanlarda ülkede yaşanan terör olaylarını şiddetle kınadıklarını vurguladı.

Ülkede çatışmaların her geçen gün daha da şiddetlenerek sürerken, devlet yetkililerinden gelen “Son terörist teslim alınana kadar mücadele sürecek” biçimindeki açıklamaların çatışma ortamını daha da körüklemekten başka bir işe yaramadığını öne süren Bulgur; “Bizler bu ülkede yaşayan halklar, emekçiler, kadınlar, gençler; savaşın ne olduğunu, neye mal olduğunu biliyoruz. Savaş; binlerce insanın ölmesi, anaların gözyaşlarının akması, halklar arasında derin bir kamplaşmanın yaşanması; ortak yaşamın imkânsızlaşması demek. Yeter savaş son bulsun, bu topraklar kana doydu” dedi.

Bu gidişat bir an önce durdurulmazsa, bu ülkede huzur içinde ve mutlu bir gelecek kurma şansının kalmayacağını öne süren Bulgur; “Kürt illerine yol alan yolcu otobüsleri taşlanıyor. Parti binaları yakılıyor. Gazeteler basılıyor. İnternet sitelerine erişim engelleniyor. Gazete binaları, milletvekili eşliğinde basılıyor. Ölerek ve öldürerek toplumu, vicdanımızı, geleceğimizi çürüteceğiz. Birlikte yaşama imkanını ortadan kaldıracağız. Cizre bir haftadır kuşatma altında, Cizre’de bebekler, çocuklar ölüyor, Cizre ölülerini gömemiyor. Cizre, Kerbela misali suya, ekmeğe, ilaca muhtaç. Cizre bize muhtaç.

Koca kentleri ablukaya almak sokağa çıkma yasağı ilan etmek akıl tutulması değilse nedir? Her gün HDP’yi hedef gösterip, Linççi grupların HDP binalarını yakıp yıkmasını seyrederek; Türkiye’nin Suriyeleşmesini engelleyemezsiniz. HDP’yi hedef yapan halkı HDP’ye karşı kışkırtanlar bu işin sorumlularıdır. Aynı gece içerisinde düğmeye basılmış gibi aynı gruplar sokağa çıkıp nefret sloganları atıyor. HDP binalarının genel merkezinin kundaklanabildiği bir iklim yaratılıyor. Hürriyet Gazetesi iki defa saldırıya uğruyor. Bu endişe verici süreç, bu ülkede yaşayan halklar arasındaki kardeşlik ve dostluk duygusunu dinamitlemekte telafi edilmesi mümkün olmayacak ayrışma ve kamplaşmalar yaratmaktadır. Yakın bir zamana kadar savaş istemediğini açıkça ifade eden bir toplum, şimdi başlatılan çatışma ve savaşta taraf olması için maniple edilmektedir” dedi.

Sağduyulu Davranalım…

Yaşananlardan ötürü hükümeti suçlayan Bulgur; “AKP Hükümetinin bu politikası; Türkiye’yi tehlikenin içine sürüklemiş bulunuyor. Kürt sorununu eşit haklara dayalı, barışçı ve demokratik biçimde çözmek yerine, savaş politikasında ısrar, çözümsüzlük, kaos ve yeni ölümler demek, savaş demek, iç savaş demektir. Eller bir an önce tetkikten çekilmeli, silahlar susmalıdır. Operasyonlar, çatışmalar durmalı ve daha önce olduğu gibi sorunlar diyalog içinde konuşarak çözülmelidir. Kürt sorununda çözümsüzlüğü dayatan yeniden savaş ve çatışma ortamı son bulsun; Müzakereler Parlamento zemininde yeniden şeffaf ve demokratik olarak başlatılsın. Türk Kürt, Arap her milliyetten halkımızı, birlikte yaşama olanaklarını ortadan kaldıracak kışkırtıcı söylemlere itibar etmemeye sağduyulu davranmaya çağırıyoruz. Sokaklarda silah sesleri değil barış çağrıları ve türküleri duyulsun” şeklinde açıklamalarda bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here