Başkan Savaş, Şehit Aileleri Derneğini Ziyaret Etti

0
100

savaş-şehit aileleri1“Sağduyunun Hâkim Olması Gereken Hassas Bir Süreçteyiz”

Hatay Büyükşehir Belediye (HBB) Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, şehit aileleri ve yakınlarını tek çatı altında birleştirmeyi amaçlayan Hatay Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret etti. Samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Başkan Savaş’ı Dernek Başkanı Hamit Ölçer ve şehit aileleri karşıladı.

Hatay Şehit Albümü Projesi Hazırlanıyor

Şehit ailelerinin isteğine Başkan Savaş’ın olumlu yanıt vermesi ile startı verilen ‘Hatay Şehit Albümü’ projesinin HATSU Yönetim Kurulu Üyesi Murat Uçar’ın koordinasyonu doğrultusunda hazırlanma aşamasında olduğu bildirildi. Ziyaret esnasında Başkan Savaş, Dernek Başkanı Ölçer ve Şehit aileleri “Hatay Şehit Albümü” hakkında HATSU Yönetim Kurulu Üyesi Murat Uçar ile fikir alışverişinde bulunarak, albümün Hataylı şehitleri onurlandırması anlamında en iyi şekilde hazırlanması gerektiği kaydedildi.

Ölçer: “Başkan Savaş, Hatay’ın En Büyük Şansı”

Başkan Savaş’ın daha önce ‘her şehit mezarına bir Türk Bayrağı’ dikilmesi çalışması ile büyük bir duyarlılık ve samimiyet örneği gösterdiğinin altını çizen Dernek Başkanı Ölçer, şehit mezarlarında Türk Bayrağı’nın dalgalandırılması anlamında bugüne dek Başkan Savaş’tan talep edilen tüm desteklerin fazlasıyla alındığını söyledi.

Hatay’ın gerek vatanseverliği gerekse de şehitlere olan samimi duyguları dolayısıyla Lütfü Savaş gibi bir başkana sahip olmasını büyük bir şans olarak değerlendiren Başkan Ölçer, şehitlerin anısı için attıkları her adımda arkalarında Lütfü Savaş gibi büyük bir destek görmekten dolayı duyduğu memnuniyeti bir kez daha dile getirdi.

savaş-şehit aileleri2

Şehitlerimizin Hatırasına ve Bize Emanet Ettikleri Ailelerine Sahip Çıkmak Vatandaşlık Görevimiz

Başkan Savaş burada yaptığı açıklamada, son süreçte yaşanan terör olayları ve gelen şehit haberlerinin yürekleri yaktığını ifade ederek, her şehit haberi ile yarası bir kez daha kanayan şehit ailelerine sabır diledi. Başkan Savaş; “Ülkesinin bölünmez bütünlüğü ve bayrağının gökyüzünde dalgalanması için canlarını ortaya koyan kahraman şehitler ve bizlere emanet ettikleri aileleri için ne yapılsa az” diyerek, genel seçimlerin hemen sonrasında artan terör saldırıları ve yitip giden vatan evlatları dolayısıyla ülkede bir matem havası oluştuğunu ifade etti.

Başkan Savaş terör olaylarının sonlandırılması adına siyasi görüş ayırt etmeden herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirterek; “Bu matem havasından kuşkusuz başta şehit olan kahramanların aileleri olmak üzere geçmişte evladını, eşini, babasını feda etmiş ailelerin acıları bir kez daha tazelenmiş oldu” diye konuştu.

Konuşmasının devamında, terör faaliyetlerinin sonlandırılması adına herkesin sağduyuyla hareket etmesi gereken bir dönemden geçtiğimizi belirten Başkan Savaş; “Birlik ve beraberlik ruhundan hareketle akan kanın durdurulması noktasında sağduyunun hakim kılınması gereken bu hassas sürecin bir an önce atlatılması gerektiğine inanıyorum” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here