Bu Dünya Kupasını Sevdim (2)

0
51

Değerli okurlarım, uzun yıllar önce (o günleri yaşayanlar çok iyi bilecekler) Kore Cumhuriyeti’ni 7-0 yenmiştik. Futbolun ortaçağ dönemiydi ve bizde o ayak oyununa tutunmaya çalışıyorduk. Önce radyodan dinleyerek ve daha sonra da siyah beyaz seyrederek idare edip gidiyorduk.

Şunu söylemeye çalışıyorum. Kendimi bildim bileli bu önemli kupanın müdavimiyim. O günden bu güne kadar da bu maçları TRT yayınlıyor. Bence hiçbir sakıncası yok. Paralı kanallara fırsat verip milleti sokağa dökünceye kadar TRT versin daha da iyidir diyorum. Ancak, bunca yıldır bu işlerle uğraşan ve havasından geçilmeyen bu önemli kurum biraz olsun ehliyet sahibi olamaz mıydı? Biraz olsun uzmanlaşmış olamaz mıydı?

Bir Alman arkadaşımın evinde ITV televizyonunda bir maç izledim. İzlerken insan komplekse giriyor adeta. Neler yok ki? Oynanacak maçla ilgili ustaca yorumlar, ilginç belgeseller, güncel magazin, ev sahibi Brezilya’yı anlatan aktüel programlar, stüdyolardan canlı ve heyecanlı yayınlar, ne istersen hepsi mevcut… Bunca yıldır bizlere hizmet veren anlı şanlı TRT’ye haksızlık yapmak da istemiyorum ama yine de bazı şeyleri istiyoruz, bekliyoruz.

Sözünü ettiğim o ITV’nin üç yüzün üzerinde kadrosu var Brezilya’da. Peki, TRT’nin ne kadar diyeceksiniz biliyorum. Onların onda biri kadar! Buna da razı olduk ama kalite de yok. TRT’den iyi bir yayıncılık yapılmasını beklemek en doğal hakkımız diye düşünüyorum.

Spikerler kalifiye değil, yaratıcılıkları sıfır altı seyrediyor. Hepimizin yakından tanıdığı bir isimden söz edeceğim. NTV’de program yapan Rıdvan Dilmen, stüdyoda bir maç izliyor, izlemesine bir şey diyen yok da daha gol olmadan gol diyor.

Bazı müsabakalarda dakika ve skor veremediler. Acaba diyorum Rio ile bir iletişim noksanlığı mı vardı?

Bir önemli yanlış da şu! Müsabakalar devam ederken spikerlerin TRT programlarını tanıtım gayretlerine ne buyrulur? Özel televizyon olsan neyse! TRT bir devlet televizyonudur. Böylesine sıradan şeylere itibar etmemeli. Nohuttan kömürden ya da ayakkabı kutusundan söz etse neyse… Anlatmak istediğim, bir vızdan, bir bizden misali dakika başına sıkıştırılan program reklamları, bazı tanıtımlar hiç hoş olmuyor. Bana göre TRT’ye yakıştıramıyorum.

Üstelik, TRT spikerleri çok rüküş giyiniyorlar. Muhtemelen Kasımpaşalının işidir diye düşünenlerdenim. Bir de takke geçirsinler kafalarına olsun bitsin. Program esnasında insan biraz yaratıcı olur. Kasımpaşalı bir arkadaşım var, ne kadar yaratıcıdır bilemezsiniz. Öylesine zeki ki, sıkıştığı anda derhal dikkatleri başka yöne çekiyor. Yani gündem değiştiriyor. Değiştirmesine değiştiriyor da, artık yemiyorlar tabi…

Bu dünya kupası da bitti. Bundan sonraki turnuvalarda mutlaka bu soruna bir çözüm aramalılar ve de bulmalılar. Bunun için de spikerler en kısa zamanda eğitime tabi tutulmalıdırlar. Bu zor bir şey değil!

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here