“Ekmeleddin İhsanoğlu, Türkiye’de Hiçbir Partinin Adamı Değildir!”

0
60

celalattin yavuz1Araştırmacı-Yazar Prof. Dr. Celalettin Yavuz, Ülke Gündemini Değerlendirdi…

İskenderun Gazeteciler Cemiyeti (İGC)’nde bir basın toplantısı düzenleyen Araştırmacı-Yazar Prof. Dr. Celalettin Yavuz, cumhurbaşkanlığı seçimi ve Ortadoğu’da gelişen olayların ilimiz ve ülkemizdeki etkisine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Prof. Dr. Yavuz, CHP ve MHP’nin çatı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Türkiye’de hiçbir partinin adamı olmadığını belirtti.

IŞİD, Türkiye İçin Büyük Tehdit!

Cemiyet 2’ci Başkanı Rızkullah Terbiyeli’nin ağırladığı Prof. Dr. Yavuz, yapmış olduğu açıklamalarda çarpıcı konulara dikkati çekti.

Başkonsolosluk saldırısında Musul Valisi Nuceyfi’nin Türk Başkonsolosluğu’nu IŞİD tehdidi karşısında defalarca uyardığının altını çizen Prof. Dr. Yavuz; “Dışişleri Bakanı Davutoğlu ‘Musul’da merak edecek bir şey yok. Her şey kontrolümüz altında!’ demişti. IŞİD, bu sözleri işitmedi. Hatta 32 Tır şoförünü de alıkoydu. AKP iktidarı ve Başbakan Erdoğan IŞİD’e terör örgütü bile diyemedi. Hatta saldırı sonrası rehin alınanları hükümet, ‘rehine değil, alıkoyma!’ diye düzeltti. Sanki rehin alınanlar 5 yıldızlı otel konforuyla ağırlanıyor!

Bu düpedüz ayaküstü 40 yalanla milleti kandırmaktır. IŞİD’in kem sözler işitmemesi için getirilen sansür de işe yaradı. Kimse Başkonsolosluğun rehin alınan mensupları hakkında doğru dürüst bir şey yazamıyor. Bazı pazarlıklar var! Ama terörle yatan, teröristle kalkar! AKP hükümeti bunu hala öğrenemedi” diye konuştu.

Reyhanlı’da Halktan Çok Suriyeli Var

Suriye konusuna da değinen Yavuz; “Mayıs 2014’teki BM raporunda, Suriye’deki iç savaşın ülkeyi en az 40 yıl geriye götürdüğüne yer verildi, ayrıca Suriye’nin dışında 3 milyon civarında Suriyeli var. 1.1 milyon civarında Suriyeli Türkiye’de bulunuyor. Hatay, Kilis, Gaziantep, Urfa ve Osmaniye, Maraş gibi yakın iller Suriyelilerin en yoğun yaşadığı yerlerdir. Hatay’da özellikle Reyhanlı’da Suriyeli sayısı yerli halkın sayısını geçti ve bunlara ait işyerleri de var. Ankara ve İstanbul gibi büyük kentlerde de Suriyeli sayısı giderek artıyor. Öyle ki, kâğıt-mukavva toplayanların tamamı okula gidemeyen Suriyeli çocuklar. Trafik lambalarındaki dilenciler de Suriyeli. Hatta fuhuş ve uyuşturucu sektörüne de bulaştırılmışlar. Suriye krizi sebebiyle Türkiye, Ortadoğu pazarını kaybetti. Alternatif taşımacılık olarak görülen İskenderun ve Mersin’den Mısır’ın İskenderiye limanına kurulan Ro-Ro köprüsü de çöktü” dedi.

Ekmel Hoca Noterlik Yapmayacak!

Yavuz açıklamalarında CHP ve MHP’nin Cumhurbaşkanlığı için çatı adayı hakkında da değerlendirmelerde bulundu. Çatı aday olan İhsanoğlu’nun partili değil tarafsız bir aday olduğunu ifade eden Yavuz; “Ortak aday olabilecek adaylar arasında Ekmel Hoca’da buluşuldu. Her iki partinin içerisinde görünüp de muhalefeti bir meslek haline getirenler var. 17 Haziran 2014 tarihli basına bakıldığında, Ekmel Hoca’ya en büyük tepkiyi AKP’nin yandaş medya tetikçileri ile milliyetçi ve ulusalcı kesimlerin müzmin muhalifleri verdiler.

Ekmel Hoca, aslında ne CHP, ne MHP, ne BBP ve ne de DP’nin ‘kendi’ adayı değil. Her 4 partiye de önemli uzaklıkta biri. 10 Ağustos’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimine katılım %90’ın altında olursa Tayyip ilk turda Cumhurbaşkanı seçilecek. Ardından başkanlık sistemini getirip, adeta her şeyiyle Türkiye’nin tek hâkimi, hatta diktatörü denilecek seviyeye gelecek. Tabii 17 ve 25 Aralık yolsuzlukları tamamen kapatılacak, yenilerini de kimse duyamayacak.

Ekmel Hoca, her 4 partinin kendi adayı değilse de, en azından üzerinde uzlaşma (konsensüs) sağlanılan bir aday. Profesör, bir bilim adamı! İslam ve Türk bilim alanında çok değerli eserleri var. İslam ülkeleri ve Türk dünyasının, hatta bunların dışında BM’deki diğer ülke temsilcilerinin de yakından tanıdığı ve saygınlığı olan biri. Ekmel Hoca’nın seçilmesi halinde, en azından Tayyip’in ‘Tek adamlığı’ ortadan kalkacak. Meclis’i emrine alan Tayyip’in çıkartmak istediği uygunsuz kanunlar ‘Tarafsız’ bir Cumhurbaşkanı tarafından engellenmeye veya yontulmaya çalışılacak. En azından Abdullah Bey gibi ‘Noterlik’ yapmayacak!” şeklinde konuştu.

Sağduyunun Peşine Takılalım

Ekmeledin İhsanoğlu’nun Ak Parti’den bile oy alabileceğini vurgulayan Yavuz; “Ekmel Hoca, sadece 57 İslam ülkesinin değil, BM vasıtasıyla pek çok ülkenin yöneticilerinin de tanıdığı bir şahsiyettir. Hatta Cumhurbaşkanı olmasıyla, son yıllarda Davutoğlu’nun kumpas diplomasisiyle bozduğu yakın coğrafyadaki İslam ülkeleriyle ilişkileri düzeltmek için önemli bir şanstır. Uluslara arası tanınırlığı ve uzlaşmacı kişiliği bilinen, çalışkan ve saygın bir bilim adamı, bir devlet adamıdır. Ekmel Hoca’nın ‘Atatürk karşıtlığı’ eleştirisine cevabı şöyle; ‘Lütfen bunu yapan arkadaşlarımız geçmişime baksın. Türkiye Cumhuriyeti kurumlarında, hatta adında bizzat Atatürk yazılı kurullarda üstlendiğim görevlere baksınlar. Atatürk’ü, Cumhuriyet realitesini ve kazanımlarını inkâr etmek tamamen yanlıştır!’ Daha ne söylesin? Ekmel Hoca Türkiye’de hiçbir partinin adamı değildir. Ayrıca mevcut tüm siyasi partilerden (AKP de dâhil) oy alabilecek, dünyaca tanınan ve saygın bir devlet adamı ve bilim adamıdır! AKP’nin tetikçilerinin değil, sağduyunun peşine takılalım!” diye konuştu.

Son olarak IŞİD terör örgütünün baskınıyla ilgili Ak Parti Hükümetini suçlayan Yavuz; “IŞİD’in Musul baskınında AKP iktidarı her hattıyla hatalıdır. Irak’ta tehdit altındaki şehirlere gidecek Türk vatandaşlarını günlerce gecikmeyle uyarmaları da hatadır ama asıl hata vaktiyle Suriye’deki IŞİD’le işbirliği ve sıkı işbirliği alanı oluşturulmasıdır. PKK’yla yaptığı gibi, IŞİD gibi bir terör örgütüyle de anlaşma zemini aranması yanlıştır” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here