Başkan Dingil; “Beldelerdeki Sıkıntıların Farkındayız”

0
50

bld-meclis toplantısı31İskenderun Belediye Meclisi gündem maddesinde bulunan 4 konuyu görüşmek üzere dün İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil başkanlığında çoğunlukla toplandı. En uyumlu toplantılarından birini geçiren İskenderun Belediye Meclisi, konuları görüştükten sonra 1 Ekim’de toplanmak üzere dağıldı.

Meclis gündeminde bulunan konuları görüşmeden önce söz alan Ak Partili Meclis Üyesi Reşat Çağlar; “Sizin geçen seneki katkılarınız ile ligde kalan kentimizin tek profesyonel takımı olan Körfez İskenderun Spor, yeni sezona geçtiğimiz hafta sonu deplasmanda yaptığı karşılaşma ile başladı. Öncelikle geçen yıl takıma verdiğiniz her türlü destekten dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Takımımız, yeni sezonun ikinci maçını İskenderun Beş Temmuz stadında Pendik Spor ile yapacak. Pazar günkü maça sayın başkanım sizi ve tüm meclis üyelerini takımımıza destek vermek için maça davet ediyorum” dedi. Ak Partili Meclis Üyesi Abit Erol’da, yaklaşan eğitim öğretim yılında özellikle yurt sorunu yaşayacak olan üniversite öğrencileri için belediye olarak erken bir eylem planı hazırlanması gerektiğini belirtti.

MHP’li Meclis Üyesi Osman Çolak ise Büyükşehir yasası ile İskenderun’a bağlanan beldelerde evrak sorunu yaşandığını ifade ederek, özellikle Nüfus Müdürlüğü şubesi açılması yasal olarak da mümkün olduğu için Denizciler mahallesinde şube açılması için gerekli girişimlerde bulunulmasını talep etti. CHP’li Gülden Özdemir de özellikle AVM etrafında yaşanan trafik sorununa dikkati çekerek; “AVM park alanının bir bölümünü Gokart’a ayırdı. Bundan dolayı da bina çevresinde trafik yoğunluğu yaşanmaktadır. Bu sorunun çözülmesini istiyoruz”  dedi.

Körfez İskenderun Spor’u Süper Ligde görmenin kendilerini de mutlu edeceğinden söz eden Meclis Başkanı Seyfi Dingil; “Bu haftaki maça bir aksilik çıkmaması haline destek olmak için geleceğiz. Yurt sorunu ile ilgili Kredi ve Yurtlar Kurumu olarak kentimizde yurt yapımı için bugünlerde bir temel atma töreni yapılacak ve 1 yıl içerisinde bitirilmesi planlanıyor. Kentimizin etkili kurumlarından olan İTSO da kent içerisinde bizden ucuz arsa talep etti. Ama maalesef yer olmadığından bize katılan beldelerde yer bulduk ona da üniversiteye uzak diye yanaşmadılar.

Ayrıca mahallemiz olan beldelerdeki sıkıntıların farkındayız. O nedenle o bölgelere hitap edecek Nüfus Müdürlüğü, Evlendirme Şefliği ve Orman İşletme Müdürlüğü getirtiyoruz. İnşallah bir ay içerisinde bunlarda hizmete girecekler. Numune mahallesindeki trafik sorunu içinde AVM’nin oraya batçık ve yonca yapılması gerekiyor. Aynı şeyler Tayfur Sökman Bulvarı ve Pac Meydanına da gerekli. Bu yetki Büyükşehir’e devredildiği için bizler stratejik plana aldırdık. Ama Büyükşehir ne zaman hayata geçirir bilemem. Keyfi hareket eden AVM’ye de gerekli uyarılar yapıldı. Park alanını başka bir amaçla kullandırmayacağız” diyerek, iletilen önerilere yanıt verdi. Daha sonra da gündem maddelerine geçildi.

bld-meclis toplantısı32

Gündem Maddeleri şu şekilde karara bağlandı;

1-Maliye Bakanlığınca hazırlanarak 11.07.2014 tarih ve 29057 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Belediye Gelirleri Genel Tebliğinin (Seri No:45) 3.1 Maddesi gereğince Meclisimizce tespit edilecek tarifelerin Bazı Maktu Vergi ve Harç Tarifelerine İlişkin Tabloya işlenmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi hakkındaki plan ve bütçe komisyonu raporu. Oybirliği ile kabul edildi.

2-Şevre mıntıkası 916 ve 918 adalarda ölçülü blok çizilmesi ve 918 adanın güneyinde mevcut 7 mt.’lik yaya yolunun plana işlenmesi ile ilgili 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği hakkındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi ile ilgili imar komisyonu raporu. Oybirliği ile kabul edildi.

3-Frenkçiftliği mıntıkasında yer alan üniversite alanı içerisinden geçen 20 mt. genişliğindeki trafik yolunun kaldırılarak üniversite alanının bütünlüğü sağlandığı ve üniversite alanı ile konut adaları arasındaki 15 mt.’lik trafik yolunun 20 mt.’ye çıkarılarak yol devamlılığın sağlanması ile ilgili 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği hakkındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi ile ilgili imar komisyonu raporu. CHP’li meclis üyelerinin çekinceleri bilgilendirildikten sonra geçti ve oybirliği ile kabul edildi.

4-Frenkçiftliği mıntıkası 269, 270, 271, 272, 274, 907 nolu adalar ve 1059, 1060, 1061, 1063 nolu parsellerde ölçülü blok çizilmesi, imar hatlarının mülkiyet sınırlarına getirilmesi, planlama alanın kuzeyinde yer alan 15 mt.’lik trafik yolunun 17 mt.’ye çıkarılması ile ilgili 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği hakkındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi ile ilgili imar komisyonu raporu. Oybirliği ile kabul edildi.

Meclis Başkanı Seyfi Dingil, konuşulacak başka bir madde olmadığı için oturumu 1 Ekim Çarşamba günü toplanmak üzere kapadı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here