Basın Mensuplarına Yapılan Saldırı Protesto Edildi

0
73

basın protesto1Geçtiğimiz hafta içerisinde Belen’in Kıcı mevkiinde meydana gelen kazayı görüntülemek üzerine olay yerine giden basın mensuplarına yapılan saldırıyı kınayan İskenderun Basını, hafta sonu Boyacılar Parkında toplanarak bu olayı kınadılar. Protestoda saldırıya uğrayanlardan Sabah Gazetesi İskenderun Muhabiri ve Arsuz Gazetesi sahibi Veysel Cıncık yer alırken, saldırıda ağır yara alan AA Muhabiri Burak Milli’nin durumu ciddiyetini koruduğu için katılamadı.

Saldırıyı kınamak adına Boyacılar Parkında toplanan basın mensuplarına CHP İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar, CHP Kadın Kolları, CHP Hatay Milletvekili Adayı Yılmaz Şahutoğlu, Türk Eğitim Sen Hatay 2 Nolu Şube Başkanı Ahmet Akça ve Türk Metal Sendikası İskenderun Bölge Sorumlusu Metin Önde’de destek verdi. Kıcı’da kamu görevi yapmak adına orada bulunan basın mensuplarına yapılan saldırıyı kınayan İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Şehmuz Aslan; “Görev yapan basın mensupları, sıfatını tabir edemeyeceğim kişiler tarafından saldırıya uğramışlardır. Bu saldırıyı sadece İGC olarak değil, tüm basın mensupları olarak kınıyoruz” derken, basın mensuplarının yalnız olmadıklarının altını çizdi.

Saldırıya maruz kalan ve saldırıyı zarar görmeden atlatan Veysel Cıncık da olay anını anlattı. Kaza haberini alan AA Muhabiri Burak Milli’nin olayı haber vermesi ile olay yerine birlikte gittiklerini söyleyen Cıncık; “Sonradan firma yetkilisi olduğunu öğrendiğimiz kişi, ‘Çekmeyin’ ‘Firma adını yazmayın’ gibi önce psikolojik baskı uyguladı. Daha sonra o kişi beni itince Burak arkadaşımız müdahale etti. Akabinde de Burak arkadaşımıza 3 kişi saldırdı. Linç etmeye yönelik bu saldırıda ağır yaralanan Burak Milli, hastanede tedavi gördü. Baş ağrısı devam ettiğinden şuanda Beyin Cerrahide tedavi görüyor.

İşin enteresan yanı ise biz saldırıya uğrarken jandarma ekipleri hiçbir şey yapmadı. Oysaki biz ayrıcalık beklemedik. Normal bir vatandaşa nasıl davranılıyorsa bize de öyle davranılsaydı. Olay sonrası vali ve bölge milletvekillerinden saldırı ile ilgili hiç aranmadık. Sadece Belen ve İskenderun Kaymakamı, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, CHP İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar arayıp geçmiş olsun dileklerini ilettiler. Onlara teşekkür ediyorum” dedi.

Bu işin peşini bırakmayacaklarının da altını çizen Cıncık, saldırıyı yapanların yakalanıp gözaltına alındığını söyledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here