Basın Mensuplarına Saldırıya Kınama Mesajları

0
141

muhabirlere saldırı2Anadolu Ajansı Muhabiri Burak  Milli ile Sabah Gazetesi Temsilcisi ve Arsuz Gazetesi Sahibi Veysel Cıncık’a, önceki gün yapılan fiili saldırı nedeniyle birçok kişi ve kurumdan kınama mesajları yayınlandı. Saldırıyla ilgili kınama mesajları şu şekilde oldu;

*Önceki akşam Belen İlçesi’nin Kıcı Mevkii’nde yanan TIR ile ilgili haber yapmak üzere olay yerine intikal eden Sabah Gazetesi Temsilcisi ve Arsuz Gazetesi Sahibi Veysel Cıncık’a, Anadolu Ajansı Muhabiri Burak  Milli’ye  yapılan fiziki saldırıyı kınıyoruz. Kamuoyunu bilgilendirmek adına gazetecilik görevini ifa eden basın mensuplarına yapılan saldırıyı üzücü ve tasvip edilemez bir hadisedir.  Her iki medya mensubuna geçmiş olsun diyoruz. Olaya karıştıkları iddia edilen tüm zanlıların da bir an önce yakalanıp, adliyeye çıkartılmasını diliyoruz.

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı

Çelik-İş Sendikası Genel Başkanı

A. Cengiz GÜL

 

*Önceki gece Belen İlçesi’nin Kıcı Mevkii’nde yanan TIR ile ilgili haber yapmak üzere olay yerine giden Sabah Gazetesi Temsilcisi ve Arsuz Gazetesi Sahibi Veysel Cıncık ile Anadolu Ajansı Muhabiri Burak Milli’ye yapılan darp olayını kınıyoruz. Gazetecilik görevini ifa eden basın mensuplarına yapılan çirkin saldırıyı kınıyor, her iki gazeteci arkadaşımıza geçmiş olsun diyoruz. Olayın tüm zanlıların da bir an önce yakalanıp, yargıya hesap vermesini diliyoruz.

Çelik-İş Sendikası İskenderun Şube Yönetim Kurulu

 

*Belen İlçemiz Kıcı mevkiinde elyaf yüklü tırda çıkan yangını haber yapmak için çalışmalarda bulunan Anadolu Ajansı Muhabiri Burak Milli ile Sabah Gazetesi Muhabiri Veysel Cıncık’ın araç sahipleri tarafından darp edilmesi çirkin ve asla onaylanamaz bir olaydır. Sadece görevini yapmak için emek harcayan gazetecilere karşı kendini bilmez bu saldırganların anlaşılmaz bir tavırla başvurdukları kaba kuvveti şiddetle kınıyorum. Yaralanan gazeteci kardeşlerimize acil şifalar diler, basın özgürlüğünü hazmedemeyen olayın zanlılarının da gereken cezalara çarptırılmalarını  beklediğimizi ifade ederiz.

Belen Belediye Başkanı

Adnan VURUCU

 

*Önceki akşam Belen ilçemizin  Kıcı Mevkii’nde yanan TIR ile ilgili haber yapmak üzere olay yerine giden Sabah Gazetesi Temsilcisi ve Arsuz Gazetesi Sahibi Veysel Cıncık ile Anadolu Ajansı Muhabiri Burak Milli’ye yapılan çirkin saldırı bizleri üzmüştür. Haber değeri olan bir gelişmeyi duyurmak adına görevlerini yapmaya çalışan gazeteci arkadaşlarımıza yapılan saldırıyı kınıyor, her iki gazeteci arkadaşımıza geçmiş olsun diyoruz. Darp olayına karışan tüm zanlıların bir an önce yakalanıp, yüce yargıya hesap vermesini temenni ediyoruz.

Körfez İskenderunspor Yönetim Kurulu

*Önceki akşam Belen ilçesi Kıcı Mevkii’nde yanan TIR ile ilgili haber yapmak üzere olay yerine giden Sabah Gazetesi Temsilcisi ve Arsuz Gazetesi Sahibi Veysel Cıncık ile Anadolu Ajansı Muhabiri Burak Milli’ye yapılan çirkin saldırı bizleri derinden yaralamış ve üzmüştür. Kamuoyunu bilgilendirmek adına görev aşkıyla ter döken gazeteci arkadaşlarımıza yapılan saldırıyı kınıyor, her iki gazeteci arkadaşımıza geçmiş olsun diyoruz. İki meslektaşımızın şahsında olay, Türk Basınına karşı yapılmış bir saldırırdır. Darp olayına karışan tüm zanlıların bir an önce yakalanıp, yüce adalete hesap vermelerini temenni ediyoruz.

TSYD Hatay Temsilcisi M. Ali SOLAK

TSYD İskenderun Temsilcisi Yaşar GÜLLÜ

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here