Başbakan’dan İskele Müjdesi Bekliyoruz

0
393

Fransız işgali döneminden kalan o yarım asırlık tarihi iskele… 1980’li yılların başında deniz kıyısının toprak dolgularla kaplanmasıyla bu tarihi eser adeta ‘Tarihe gömüldü!” Denizi süsleyen kayıkların, gezi ve balıkçı teknelerinin yanaştığı, kentimizin “tek” iskelesiydi…

30 yıl boyunca çekilen iskele yoksunluğu! Deniz var, tekneler var ama kıyıya yanaşacak bir iskele yok. Tuhaflık burada başlıyor.

Nüfusça 45 ilimizden büyük, 200 bin insanın yaşadığı İskenderun’da denizle bağlar kopmuştu… Denize kıyısı olup da iskeleden mahrum bir kent… Akla mantığa sığmıyor. 10 bin nüfuslu beldelerde dahi iskele mevcutken, “iskeleden yoksun” bırakılmak insana tuhaf geliyor.

arada bir2

Yıllar sonra, bir önceki belediye yönetiminin girişimleri ile başlatılan çalışmalarla, İskelenin Projesi ilgili bakanlığın onayından çıkar çıkmaz yapımına başlandı. En nihayetinde özlemini çektiğimizi İskele, geçtiğimiz yıl Haziran ayında tamamlanarak hizmete açıldı. İskenderun’un görüntüsü değişti, hayat buldu. Deyim yerindeyse 30 yıllık aradan sonra ‘hasret’ bitti. Halkımızı ‘evladına’ tekrar kavuşmuş oldu!

İskele, 15 metre genişliğinde, 150 metre uzunluğunda 2250 metrekare alana sahip. Bu iskelenin yıllar öncesinden öncelikli yatırımlar arasında yer alması gerekirken, geçmişte görev alan yerel yöneticilerin ihmal ve sorumsuzluklarından kaynaklanan ‘unutulmuş’ bu hizmetin hayata geçirilmesi sevindiricidir.

* * * * * * *

Asıl konumuza dönelim… İskenderun ekonomik, sosyal ve kültürel yönden gelişiyor, nüfusu her geçen gün artıyor. Sanayi sektörünün yatırımları, Limanın hayata geçirilmesi, fakültelerin bir-bir çoğalması, Hassa-İskenderun tünelinin açılacak olması… İskenderun’un kalkınmasını, gelişmesini ve büyümesini tetikliyor.

Ortadoğu’ya açılan bir kapı konumundaki kentimizin yıllar yılı ihmal edilmiş yatırımlara ihtiyacı var. 20 Temmuz Pazar günü Başbakan Erdoğan İskenderun’u ziyaret edip ilk kez uzun uzadıya halkımızla buluşacak.

Hatay’a her geldiğinde İskenderun’u hep ‘teğet’ geçiyordu. 57 yıl aradan sonra İskenderun Belediyesi “30 Mart” seçimlerinde iktidarla buluştu. Başbakan Erdoğan da Anıt Alanında İskelenin önünde iftar programına katılacak ve bir konuşma yapacak.

arada bir3

Gelişen ve büyüyen kentimizde, batı yönünde ikinci bir iskeleye daha ihtiyaç duyulacak. Burada Milletvekili Orhan Karasayar ve Belediye Başkanı Seyfi Dingil’e büyük iş düşüyor. İkinci bir iskelenin hayata geçirilmesi için Başbakanla bu konu görüşülmeli ve yatırım söz almaya çaba gösterilmelidir. Başbakan Erdoğan, İskenderun’a hazır gelmişken, bu fırsat iyi değerlendirilmelidir.

Başbakanın iftar saatinde yapacağı konuşmada ‘Bayram Hediyesi’ olarak ‘İkinci İskele’ sözünü verirse büyük sürpriz olacaktır. İskenderun yatırımlar konusunda ‘ihmal’ edilmiş, sahipsiz bir kent imajından kurtulmalıdır. Çünkü İskenderun’un sevindirici, müjdeli haberlere şiddetle İhtiyacı vardır.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here