Balıkçılardan Tedirgin Bekleyiş

0
86

celal bilen1İskenderun Su Ürünleri Kooperatifi 2. Başkanı Celal Bilen, bitme aşamasında olan termik santrali ile ilgili balıkçı esnafının tedirginlik duyduğunu belirtti. Balıkçı esnafında oluşacak zararların kimler tarafından karşılanacağının merak konusu olduğunu ifade eden 2. Başkan Bilen, yetkilileri, konu hakkında Su Ürünleri Kooperatifine bilgi vermeye davet etti.

İskenderun Körfezinde kurulma aşaması bitmek üzere olan termik santraller ile ilgili bir tepki de İskenderunlu balıkçı esnafından geldi. Balıkçı esnafı adına konuşan Su Ürünleri Kooperatifi 2. Başkanı Celal Bilen; “İskenderun’da kurulum aşaması bitmek üzere olan bir termik santral var. Bu santral yakın zamanda da faaliyete girecek. Bu konu balıkçı esnafımızı oldukça tedirgin etmektedir. Santralin çevreye, denize ve denizde yaşayan canlılara nasıl bir etki göstereceği konusunda bizlere herhangi bir yetkili tarafından bir bilgi verilmedi. Balıkçı esnafımız bu durumdan dolayı son günlerde figan çıkarıyorlar. Balıkçı esnafımızın bu tedirginliklerini ve endişelerini ortadan kaldırmak için bir yetkilinin gelip Su Ürünleri Kooperatifi olarak bizlere bilgi vermesini bekliyoruz.

Şimdi bizleri bir endişe sardı. Acaba santralin devreye girmesi ile balıkçı esnafımızın zararı olacak mı? Zarar olacak ise bu zarar nasıl ve kimler tarafından karşılanacak? Bu soruların yanıtlarını bizlere vermelerini bekliyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here