Ali İsmail Korkmaz İçin Yürüdüler

0
62

ali ismail korkmaz1Geçtiğimiz yıl gezi protestoları sırasında yaşamını yitiren Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü 1’inci sınıf öğrencisi Antakyalı Ali İsmail Korkmaz (19) için, Eskişehir’de yaklaşık bin kişi yürüdü. Yürüyüşe Ali İsmail Korkmaz’ın babası Şahap Korkmaz ile avukat olan ağabeyi Gürkan Korkmaz da katıldı.

Ali İsmail Korkmaz’ın saldırıya uğramasının 1’inci yıldönümü nedeniyle yaklaşık bin kişi akşam saatlerinde Üniversite Caddesi’nde toplandı. Baba Şahap Korkmaz ile ağabey Gürkan Korkmaz’ın da aralarında bulunduğu kalabalık üzerinde Ali İsmail Korkmaz’ın fotoğrafının olduğu ‘Herkes bir gün ölür kimisi toprağa, kimisi yürüklere gömülür’ yazılı pankart açarak yürüyüşe geçti.

Sık sık ‘Ali’ye selam direnişe devam’, ‘Ali İsmail Korkmaz ölümsüzdür’, ‘Hepimiz Ali’yiz öldürmekle bitmeyiz’, ‘Ali’nin katili AKP’nin polisi’ ve ‘Anaların öfkesi katilleri boğacak’ şeklinde sloganlar atan kalabalık, yaklaşık 2 kilometre mesafedeki Ali İsmail Korkmaz’ın dövüldüğü Kurtuluş Mahallesi Sanayi Sokak’taki ekmek fırının önüne kadar yağmur altında yürüdü.

Fırının önünde Ali İsmail Kokmaz için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Yere konulan Ali İsmail Korkmaz’ın resminin üzerine kırmızı karanfiller bırakıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here