Episkopos Padovese, 4. Ölüm Yıldönümünde Dualarla Anıldı

0
314

padovese anma1Şoförü tarafından bıçak darbeleri ile öldürülen Anadolu Episkoposu ve Havarisel Vekili Monsenyör Luigi Padovese, ölümünün 4. yıldönümünde İskenderun Katolik Katedralinde düzenlenen bir törenle anıldı. İskenderun, Antakya, Tarsus ve Mersin başta olmak üzere çevre illerden de yoğun katılımın olduğu ayinde tüm dünyaya barışın ve huzurun gelmesi dileğinde bulunuldu.

Anadolu Episkoposu ve Havarisel Vekili Monsenyör Luigi Padovese, hunharca öldürülmesinin ardından 4. ölüm yıldönümünde dualarla anıldı. İskenderun Katolik Katedralinde gerçekleştirilen anma ayini, İzmir Episkoposu Monsenyör Ruggero Franceschini’nin Vekili Marco Dondi yönetti. Törene ayrıca, İskenderun Ortodoks Kilisesi Ruhani Lideri Dimitri Yıldırım, Antakya Katolik Kilisesi Pederi Domenico Bertogli, İskenderun Katolik Kilisesi Pederi Maksimilian Veres ile Mihaita Herciu’nun yanı sıra kalabalık bir cemaat topluluğu katıldı.

İskenderun, Antakya, Tarsus ve Mersin’den gelen Hıristiyan vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen anma ayininde dualar edildi, ilahiler okundu, ayrıca dini temsilciler barış mesajları verdi.

padovese anma2

Yaptığı vaazda günün anısına bir konuşma yapan İzmir Episkopos Vekili Marco Dondi, barış, huzur ve özgürlüğe dikkat çekti. Monsenyör Luigi Padovese’nin barışa inandığını ve sevgi dolu bir insan olduğunu kaydeden Dondi; “Monsenyör Padovese, tüm görevlerinde olduğu gibi buradaki görevinde de barışı ve sevgiyi ön planda tutan bir insandı. Sevginin eşsiz gücünü bilen, tüm dünyaya barış gelmesini temenni eden ve bu yönde yaşayan bir insandı. Ancak aramızdan erken ayrıldı. Ve nasıl ayrıldığını hepimiz biliyoruz. Onun aziz hatırası karşısında eğiliyor ve onu özlemle anıyoruz” dedi.

Yapılan ayinin ardından Anadolu Episkoposu ve Havarisel Vekili Monsenyör Luigi Padovese adına düzenlenen odayı ziyaret eden katılımcılar dualarını Padovese için ettiler. Ayin sonunda ise kilisenin salonunda Padovese’nin ölüm yıldönümü münasebeti ile yemek verildi.

padovese anma3

2004 Yılında Türkiye’ye Gönderildi

Padovese, 4 Ekim 1965’te Lovere’de Küçük Kapusen Manastırı’na katıldı. 16 Haziran 1973’te rahip olarak takdis edildi. Daha sonra, Papalık Ateneo Antonianrim’da ve Papalık Gregoryen Üniversitesi’nde eğitim aldı. Papalık Ateneo Antonianrim’da Patroloji profesörü oldu. 16 yıl boyunca aynı üniversitede Ruhaniyet Enstitüsünü yürüttü. Aynı zamanda Papalık Gregoryen Üniversitesi ve Havarisel Alphonsian Akademisi’nde kendi kürsüsünde bulundu ve çeşitli seminerler verdi. 2004 yılında episkopos olarak takdis edildi ve her zaman hayran olduğunu belirttiği Türkiye’ye “Anadolu Havarisel Vekili” olarak gönderildi. Aynı zamanda Türkiye Caritas’ın başkanlığını yaptı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here