Bakan Avcı; “Pazar Günü Demokrasi Şölenimiz Var”

0
67

bakan avcı1Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi kentimiz bakanların akınına uğruyor. Geçtiğimiz gün ilimize gelen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun ardından dün de Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı şehrimize geldi. Bir dizi ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere gelen Bakan Avcı, önce Ak Parti İl Başkanlığı’na ardından Antakya Belediyesi’ne ziyaretlerde bulundu.

İlk ziyaretini Ak Parti İl Başkanlığı’na gerçekleştiren Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı’yı burada parti teşkilatı üyeleri, Belediye Başkanları, Meclis Üyeleri karşıladı.

Karşılamada, Ak Parti İl Başkanı Murat Genco, Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Kalkan, Antakya İlçe Başkanı Emrullah Gülen, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Alev Seçmen, Gençlik Kolları Başkanı Fatih Yüksel, il ve ilçe yönetim kurulu temsilcileri, Belediye Meclis üyeleri ve parti teşkilatı üyeleri hazır bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Ak Parti İl Başkanlığı’na ziyaretinde yaptığı açıklamada; “Hatay özellikle son 12 yılda altyapı ve beşeri itibariyle, eğitimde, ulaşımda, sağlıkta, emniyette ve adalette önemli yatırım ve hizmetlerle buluştu. Hatay eğitimde özellikle okul öncesi, temek ve yükseköğretimde çok ciddi kurumsallaşma ve kazanımlar elde etti. Pazar günü Cumhurbaşkanlığı seçimi yani demokrasi şölenimiz var. Cumhurbaşkanlığı seçiminde inşallah Başbakanımızı halkımızın teveccühleriyle Cumhurbaşkanı seçeceğiz. Hatay’ımıza, vatanımıza, milletimize hayırlı ve uğurlu olsun” dedi.

bakan avcı2

Bakan Avcı daha sonra Antakya Belediyesi’ne ziyarette bulundu. Bakan Avcı’yı ziyarette Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Belediye Meclis üyeleri, Başkan Yardımcıları, daire müdürleri karşıladı.

Başkanlık makamında devam eden ziyarette açıklamalarda bulunan Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci göreve geldiğinden bugüne yapılan çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı ise; “Genelde Hatay, özelde Antakya yapılan yatırımlarla, medeniyet birikimi, zengin tarihi dokusu ile Türkiye’nin marka şehirlerinden biri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Ben bu vesileyle Hatay’ın yetiştirdiği Merhum şair Cemil Meriç’e vefasından ötürü, adına yapılan Kültür evinden ötürü tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Antakya Belediye Başkanımıza hizmet süresinde başarılar diliyorum. Nazik ev sahipliğinizden ötürü çok teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyaretin sonunda Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Bakan Avcı’ya günün anısına, içinde Antakya’nın ve Hatay’ın zengin yöresel ürünlerinin yer aldığı sandık hediye etti.

Bakan Avcı, Antakya Belediyesi’ni ziyaretinin ardından kentte yaptığı temas ve incelemelerini Antakya Uzun Çarşı’da sürdürdü.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here