HDP’liler Broşür Dağıttı: “Oylar Selahattin Demirtaş’a”

0
286

hdp açıklama3HDP’liler Boyacılar Parkında dün seçim broşürü dağıtarak, 10 Ağustos’ta yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş’a destek istediler. Burada bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş İskenderun İlçe Seçim Komisyonu Sözcüsü Ercüment Kimyon, tün İskenderunlulardan tam destek ve oy beklediklerini belirti.

Türkiye’de siyasal yaşamda yeni bir dönüm noktasını oluşturan 10 Ağustos 2014 yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerini HDP olarak kendi cephelerinden büyük bir demokrasi ve özgürlük yürüyüşü olarak gördüklerini söyleyen Komisyon Sözcüsü Kimyon; “Eş Genel Başkanımız sayın Selahattin Demirtaş ezilen, sömürülen, yok sayılan bütün kimlikler, inançlar, emekçiler, işsizler, yoksullar, kadınlar, gençler adına halkların adayı olarak 10 Ağustos 2014’te yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olmuştur.

Bu seçimler Türkiye’nin hangi yönde ilerleyeceğini belirlemek açısından son derece önemlidir. Bizim hedefimiz devleti ele geçirmek değil, ele geçirilen devleti halkın hizmetine sunmaktır. Devletin çıkarlarını değil, yurttaşın hak ve hukukunu esas alan bir sistemi inşa etmektir. Halkın doğrudan kendini yönettiği, farklılıklarını özgürce ve gururla ifade ettiği, geleceği hakkında söz üretip, karar sahibi olduğu bir Türkiye istiyoruz.

hdp açıklama4

Seçim akşamı sandıktan bize verilmiş, bizim adımıza çıkan her oyun anlamı ve mesajı vardır; biz barış istiyoruz, bütün halklara onurlu bir yaşam istiyoruz, anadillere özgürlük istiyoruz, kadınlara özgürlük istiyoruz, Alevilere eşitlik istiyoruz, başörtüsüne de yaşam tarzına da karışılmasın istiyoruz, işçiden ve emekçiden yanayız diyoruz, doğaya ve ekolojiye saygılı, bütün inançlar, kimlikler bir arada eşit olarak yaşasın istiyoruz, kardeşlik istiyoruz, devlet yönetimine ortak olmak istiyoruz diyenlerin oyları ile Selahattin Demirtaş’ın şimdiden 2. tura kalacağına olan inancımızla halklarımızın değişimden yana olan ve yeni yaşam çağrısını hayata geçirecek olan Eş Genel Başkanımız Sayın Selahattin Demirtaş’a tüm İskenderunlulardan tam destek ve oy bekliyoruz. Şimdi demokratik değişim, barışçı Türkiye zamanıdır diyoruz. 10 Ağustos 2014 tarihinde yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçiminde oylar Selahattin Demirtaş’a diyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here