Asya Ülkelerinde Bir Ekip Suriye İçin Hatay’a Geldi

0
103

asya heyetiAsya ülkeleri Malezya, Endonezya ve Patani’den akademisyen, iş adamları ve tıbbi doktorlardan oluşan 32 kişilik bir ekip, Suriye sınırından Hatay’a gelerek yardım ve incelemelerde bulundular.

Hatay Fm’de Ayhan Gümüşsoy ile Gündem programına grup adına Prof. Dr. Wan Mazwati, Hasan Kürüz ve Hatay’dan ekibe rehberlik eden Yardımeli Derneği Hatay İl Temsilcisi Eyüp Yıkılmaz katıldılar.

İslami ilimler bölümünde Profesör ve psikolojik alanda çalışmaları olan Dr. Wan Mazwati, Türkiye’ye, Suriye sınırından Hatay’a tamamen insani amaçla geldiklerini belirterek, insani yardım ve bu insan haklarını dünyaya adil bir şekilde duyurmak için olayı bizzat yerinde görmek için geldiklerini ifade etti. Mazwati; “Dünya genelinde aktif olan batı medyası çoğu zaman haberleri halkı çarpıtarak insanlara sunuyorlar. Birçok insanda maalesef araştırma yapmıyor. Bu yüzden ilk amacımız bunu ortadan kaldırmak için sınıra kadar geldik. Araştırmalar yapıp ne gördüysek insanlara buradaki sıkıntıları dünyaya duyurmak ve bunun için Asya’ya gittiğimizde gündem yapıp Uluslararası 3 konferansta sunacağız. Savaş mağduru bu insanların bu kadar sıkıntılara rağmen nasıl hayatta kaldıklarına dair akademik bir çalışma yapacağız” dedi.

Dr. Wan Mazwati, küçük bir dükkanda 18 kişinin birlikte yaşadığını ve buna bezer manzaralara şaşırdığını ifade ederek; “İnsanların başlarına gelen bela ve musibetlere rağmen inançları ile direnip ayakta kalabildiklerini gördük” diye konuştu.

Yardımeli Derneği Hatay İl Temsilcisi Eyüp Yıkılmaz da bu ekibe rehberlik ettiklerini belirterek; “Kumlu’da 475 öğrenci 30 öğretmen, Reyhanlı’da 722 öğrenci 35 öğretmen var bu öğretmenlerimiz ücretsiz eğitim veriyor bizde açtığımız bu okullarda öğrencilerimize kırtasiyeden giyimlerine kadar yardımcı olmaya çalışıyoruz. Gelin bu kardeşlerimize hep beraber sahip çıkıp bu kirli savaşın bitmesi için elimizden ne geliyorsa yapalım” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here