Arsuz’da Bayram Coşkusu Bir Başka

0
98

arsuz-zafer bayramıVatanın düşman işgalinden kurtuluşu ve ulusumuzun bağımsızlığını müjdeleyen 30 Ağustos Zaferi’nin 92. yıldönümü Arsuz’da da büyük bir gurur ve coşkuyla kutlandı.

Arsuz Kaymakamlığı’nda, Kaymakam Fatih Baysal, Arsuz Garnizon Komutanı Deniz Albay Mutluhan Algür ve Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha’nın tebrikleri kabulü ile başlayan törenler daha sonra Gökmeydan Mahallesi’ndeki Atatürk Anıt Alanı’nda devam etti.

Kaymakam Baysal, Garnizon Komutanı Algür ve Belediye Başkanı Culha’nın yanı sıra törenlere, Arsuz İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Coşkun, Arsuz İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Tanın, Arsuz Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Bayram Ali Kalfa, Arsuz Belediye Başkan Yardımcıları Sedat Deveci ve Ali Yavuz, meclis üyeleri, daire müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Deniz Piyade Asteğmen Cemil Gülbeyaz yaptı. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasına temel teşkil eden büyük zaferin 92. yılının gururla kutlandığını belirten Asteğmen Gülbeyaz; “Kazanılan zaferi muhteşem kılan unsur, harbin kadın, çocuk, yaşlı demeden milletçe, topyekûn bir savaş olarak icra edilmiş olmasıdır. Türk tarihine altın harflerle yazılan bu zaferin çok önemli siyasi ve askeri sonuçları olmuş, bu sonuçların günümüze de yansımakta olduğu gözlemlenmiştir. Bu zaferle Türk ulusunun son neferine kadar yok edilmedikçe Türkün istiklalinin elinden alınamayacağı, Türklerin yalnız askeriyle değil, milletiyle topyekün olarak savaştıkları bir kere daha ispatlanmıştır” dedi.

Törenler daha sonra öğrencilerin, günün anlam ve önemine uygun şiirleri okumasının ardından son buldu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here