Ali İsmail Korkmaz Davasının 4. Duruşması Yapıldı

0
92

ali ismail korkmaz1Eskişehir’de Gezi eylemlerinde öldürülen Ali İsmail Korkmaz davasının 4. duruşması Kayseri’de yapıldı. Kayseri 3. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın dördüncü duruşması, Adliye binasının zemin katında duruşma salonuna çevrilen konferans salonunda gerçekleştirildi. Çeşitli illerden gelen ve müdahil olmak isteyen avukatlar salonu tamamen doldurdu.

Duruşmada, tutuksuz yargılanan polisler Hüseyin Engin, Şaban Gökpınar, Yalçın Akbulut, tutuklu sanıklardan polis Mevlüt Saldoğan ile Muhammed Vatansever, Ramazan ve İsmail Koyuncu, Ebubekir Harlar hazır bulundu.

Sanıklar ve avukatları, ilk duruşmalarda güvenlik kamerası görüntülerinde dayak yiyen kişinin Ali İsmail Korkmaz olmadığı yönünde savunma yapmış ve görüntülerin TÜBİTAK tarafından incelenmesini istemişti. Görülen davanın 4. duruşmasında, geçen 3 duruşmada mahkemeye sunulmayan TÜBİTAK’tan gelen güvenlik görüntü raporu okunmasının yanı sıra raporda ek olarak sunulan görüntüler ilk defa mahkeme huzurunda izlendi.

Belgeler, Cinayeti Kimlerin İşlediğini Ortaya Koydu

Duruşmayı Defne Belediye Başkanı Dr. İbrahim Yaman, Ahmet Atakan’ın Babası Ali Atakan’la birlikte takip eden CHP Hatay Milletvekili Av. Refik Eryılmaz duruşma sonunda konuyla ilgili bir değerlendirme yaptı.

Vekil Eryılmaz; “Ali İsmail Korkmaz’ın darp edildiği noktadaki kamera görüntülerini inceleyen TÜBİTAK, görüntülerde darp edilen kişinin Ali İsmail Korkmaz olduğunu tespit etmiştir. Rapordaki görüntülerde sanıklar net olarak görünüyor. Sanıklar da görüntülerdeki kişilerin kendileri olduklarını itiraf etti.

TÜBİTAK’ın netleştirdiği olay anının görüntülerini inceleyen mahkeme ara kararını verdi. Buna göre mahkeme heyeti savcılığın esas hakkındaki mütalaasını hazırlamasını istedi. Ara kararında beş tutuklu sanığın tutukluluk hallerinin devamına hükmeden mahkeme, tutuksuz sanık Yalçın Akbulut’un tutuklanma talebini reddederek bir sonraki duruşmayı 26 Kasım’a ertelemiştir.

Dosyadaki bilgi ve belgeler cinayeti kimlerin nasıl işlediğini bütün çıplaklığıyla ortaya koymuştur. Bizler bu davanın sonuna kadar takipçisi olacağız. Halkımızın vicdanlarını yaralamayacak bir kararla dava sonuçlanıncaya dek mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here