Başkan Dingil; “Ortak Temennimiz Savaşın Durması”

0
93

bld-meclis toplantısı35Belediye Meclis Toplantısında ‘Sağduyu’ Çağrısı Yapıldı…

İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere Belediye Başkanı Seyfi Dingil başkanlığında toplandı. Toplantıda, gündem maddeleri görüşülerek, karara bağlanırken, Kobani’de ve Kobani’ye destek eylemlerinde yaşananlara da dikkat çekilerek, sağduyu çağrısı yapıldı.

İnsan yaşamının önemli olduğunu belirterek, vatandaşlarımızın yaşamını yitirmesinden duyduğu üzüntüyü dile getiren Belediye Başkanı Seyfi Dingil; “Hepimiz aynı ortak duyguları taşıyoruz; Ülkenin kaostan kurtulması, savaşın durması temennimiz. Suriye komşumuz, akrabalarımız da var. Kimse bu olayları istemiyor. Önemli olan insan yaşamıdır. Bu insanların ölmemesi, çatışmanın bir an önce sona ererek, ülkelerine dönmesi, Türkiye’yi bu kaosa çekmemesi hepimizin ortak isteği, dileği. Terör nerden gelirse gelsin, terördür. Bu konuda hepimiz aynı kanıyı taşıyoruz” dedi.

Makamların gelip, geçici olduğunu, mecliste herkesin düşüncesini paylaşırken, tartışmalar da yaşanabileceğini belirten Başkan Seyfi Dingil; “Hepimizin amacı halka hizmet etmek. Burada tartışırız, dışarıda kol kola, yan yana gezeriz. Hepimiz bu kentin insanıyız. Burada yaşıyoruz. Bu memleket hepimizin. Hep birlikte halkımıza, memleketimize hizmet edeceğiz” diye konuştu.

CHP Grup Başkan vekili Av. Gazanfer Dik de gündem dışı söz alarak Meclis’ten sağduyunun hakim olması çağrısında bulunulmasını istedi. Av. Dik; “Türkiye’de son günlerde talihsiz ve yüreğimizi yaralayan, beklentilerimizi sıkıntıya sokan bir süreç yaşanıyor. Kültürler, bölgeler çatıştırılıyor. Kardeşliği sağlayacak bir çabaya ihtiyaç var. Sağduyunun hâkim olmasın çağrısında bulunuyoruz” dedi.

bld-meclis toplantısı36

AKP Grup başkan vekili Mehmet Dönmez, Kobane’ye yapılan saldırıyı kınadıklarını belirttiği konuşmasında sokak eylemleri ve molotof kokteylleriyle barışın gelmeyeceğine dikkat çekti. Dönmez; “Ama keşke Araplar, Türkmenler katledilirken de tepki konabilseydi. Yaşanan katliamları ve bunları bahane ederek yapılan eylemleri kınıyoruz” şeklinde konuştu. AKP’li üye Abid Erol da barışın tesis edilmesi dilediklerini paylaştı, her kesimin azami dikkat göstereceğine inandığını söyledi.

MHP’li meclis üyesi Osman Çolak da kınama ve itidal çağrısına katılırken partisinin grup başkan vekili Muhittin Kara, Hatay’ı medeniyetler şehri olarak tanımlayarak İskenderun’a sahip çıkılması çağrısında bulundu.

Meclis, 4 Kasım 2014 Salı günü saat 14.00’de toplanmak üzere oturumu kapatırken, toplantıda yapılan oylama sonucunda, gündemin 6. maddesi 2. sıraya alındı. Gündem maddeleri ise şu şekilde karara bağlandı:

1-Belediyemizin 2015-2019 yıllarını kapsayan stratejik planın görüşülmesi ile ilgili Strateji Geliştirme Müdürlüğü teklifi hakkındaki plan ve bütçe komisyonu raporu oyçokluğu ile kabul edildi.

2-Belediyemizin 2015 Mali Yılı Performans Programı ile ilgili Strateji Geliştirme Müdürlüğü teklifi hakkındaki plan ve bütçe komisyonu raporu oyçokluğu ile kabul edildi.

3-Belediyemizin 2015 Mali Yılı bütçe ve tarifelerinin görüşülmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi hakkındaki plan ve bütçe komisyonu raporu oyçokluğu ile kabul edildi.

4-Zabıta personellerine 2015 yılı içerisinde ödenecek fazla mesai ücretinin belirlenmesi ile ilgili Zabıta Müdürlüğü teklifi hakkındaki plan ve bütçe komisyonu raporu oybirliği ile kabul edildi.

5-Sarıseki İmar Mıntıkasında bulunan 38.959,10 m2 yüzölçümüne sahip 2105 ada 1 parsel sayılı taşınmazda 554/2400 hisseye karşılık gelen 8.993,06 m2’lik Belediye hissesinin açık arttırma usulü ile satışının yapılması hakkındaki Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi hakkındaki plan ve bütçe komisyonu raporu oyçokluğu ile kabul edildi.

6-Şevre Mıntıkasında bulunan imar adasının güneyinde yer alan 5241, 5242, 5243, 3455, 1233, 1234 ve 1131/15 nolu parsellerin tamamının Ticaret Alanına dönüştürüldüğü, yüksekliğin serbest bırakılırken E: 3.50 çıkarıldığı ve Taks: 0.70 oranında verilen yapılaşma koşulları ile ilgili 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği hakkındaki İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi ile ilgili imar komisyonu raporu gelmediğinden görüşülemedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here