Ağlayan Gazze ve Cambaza Bak

0
90

Bir aya yakındır insanlar kendi yurdunda acımasızca saldırılara muhatap olmakta, iki bine yakın insanı yuvasında hunharca katletmekteler. Ağırlıklı olarak ölenlerin kadın ve çocuklardan oluşu da ayrıca düşünülmesi gereken bir husustur.

Bunu inanan insanın yapması mümkün değildir. Tüm dinlerde bir insanı öldürmek, tüm insanları öldürmekle eş değer kabul edilmektedir. Allah (cc)’ın yüce peygamberlerinin çoğunun kendilerine gelişi de sapıklıklarından olduğu gerçektir. Tahrif ettikleri kutsal Tevrat’ta Müslümanları öldürmek, Cennet’e girme nedeni safsata ve şirki ile Yaratan’a karşı oluşları, özellikle de Avrupa ve Amerika’dan destek almaları da düşündürücüdür.

Bir İsrail askeri için Lübnan ve Gazze’yi yerle bir ediyor ve binlerce insanı katlediyor. Bunun ismi resmen Devlet terörü ve katliamdır. ABD İsrail’in yanında ve arkasındayız, Avrupa’nın tamamı ‘İsrail’in kendini savunma hakkı vardır’ diyor. 57 İslam ülkesinden ise sadece destek Katar ve sözde Türkiye’den vardır.

Birleşmiş Milletler ateşkes görüşmeleri ve arabuluculuk için, Mısır, Ürdün, Katar ve Suudi Devletini görüşmeye çağırmakta. Ülkemiz sıfırlanan dostluklarla söz sahibi değildir. İsrail’in korkulu rüyası Suriye, İran, Irak, Libya ve bir hiç uğruna Mısırla ilişkiler kesilmiştir. Ortadoğu’da en yakın sınır komşumuz olan devletlerde Büyükelçimiz bulunmamaktadır. İsrail bu nedenle meydanı boş bulmuş devletimizi de hiç kale almamaktadır. Yanlış dış politika icraatlarımızla, ülkemizi dış güçlerin vesayeti altında görmektedir. Mavi Marmara, Rumlarla Deniz Sahamız, KKTC’de petrol ve gaz çıkarması, İran koruması için Malatya’daki Füzesavar Üssü ve İzmir’de kurulan tesisin kendine güç verdiğini sanmaktadır.

Türk Milleti, Gazze için kan ağlamakta, İslam kardeşliği ve insanlık adına, Azerbaycan, Balkanlar, Afganistan, Pakistan, Türkistan, Irak’ta Kerkük, Musul, Erbil, Tuzuhurmati, Telafer ve Selahattin Kentinde Türkmenlere yapılan zulüm ve katliamlar ile Suriye’de Türkmenlerin çilesinden farklı görmemektedir. Ama aktif bir caydırıcı gücümüz olmadığını İsrail iyi keşfetmiştir. Kendileri için en büyük destek PKK, PYD, IŞİD, Nusra, El Kaide gibi terör Örgütlerinin Türkiye’ye yaptıklarını ve ilişkilerini, dış güçlerin ve emperyalizmin bu örgütlere desteklerini de çok iyi bilmekte ve organize etmektedir.

Sonuç olarak bizim desteğimiz gıda yardımından öteye gitmemekte, etkili ve caydırıcı gücümüz bulunmamaktadır. Millet olarak bağırıp çağırmanın faydası yok! Adam kaleyi içten fethetmiştir. Karşısındaki Suriye, Irak, Libya, Mısır, İran bertaraf edilmiştir. Kara sınır kapısını Mısır’a kapatmış, ulaşımı sağlayan tünel ise yerle bir edilmiştir. Gıda yardımı ulaştırılması dahi kendi olmayan insafına terk edilmiştir. Cambaza bak oynanıyor! Rabbim yardımcıları olsun diyerek, çare ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’tur. Hoşça kalın, Allah (cc)’a emanet olun ve ay-yıldızlı bayrak asın.

e-mail: nurettincan1453@hotmail.com

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here