Afsalt ve Kilitli Parke Döşeme Çalışmaları Devam Ediyor

0
107

bld-asfalt1İskenderun’da kapsamlı asfalt çalışması, Sakarya Mahallesi’nde başladı. Önceden planlandığı gibi, altyapısı tamamlanan cadde ve sokaklarda kilitli parke taşı döşeme ve asfalt çalışması aralıksız sürüyor. Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek de çalışmayı yerinde inceledi.

Atatürk Bulvarı’ndaki asfalt çalışmasının tamamlanmasının ardından, Sakarya Mahallesi Şehit Ali Ermercan Caddesi’nde asfalt çalışmasına başlandı. Akşam saatlerinde devam eden asfalt çalışmasını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, esnafla sohbet etti.

Kilitli Parke Döşeme Çalışması da Sürüyor

İskenderun’da altyapı çalışması tamamlanan ana caddelerde kapsamlı asfalt, ara cadde ve sokaklarda ise kilitli parke taşı döşeme çalışması yapılıyor. Kilitli parke taşı döşeme çalışması, Süleymaniye ve Barbaros Mahallesinde devam ediyor.

bld-asfalt2

Yağmursuyu kanallarında temizlik çalışmasını düzenli olarak gerçekleştiren İskenderun Belediyesi Su ve Kanal Müdürlüğü ekipleri de, altyapı çalışması tamamlanan yerlerde kombi kılavuz aracıyla yağmursuyu kanallarını temizliyor.

İskenderun Belediyesi’nce kapsamlı asfalt ve kilitli parke taşı döşeme çalışması, yeni içmesuyu şebekesi, doğalgaz ve elektrik şebeke çalışması tamamlanan cadde ve sokaklarda sürerken, Tedaş elektrik şebeke döşeme çalışması kapsamında da, yer altı şebekesi besleniyor, eski elektrik şebekesinin havai hattı sökülüyor. Yeni aydınlatma direklerini yerleştiren ekipler, eski beton elektrik direklerini de söküyor. Elektrik şebekesinin yeraltına alınmasıyla, hava şartlarından kaynaklanan elektrik kesintilerinin önüne geçilmesinin yanı sıra, elektrik tellerinin yarattığı görüntü kirliliği de ortadan kalkıyor.

Eski şebekeden kaynaklı su patlak ve arızaları, yüzde 75’lere varan su kayıpları da ortadan kalkarken, Ocak ayında musluktan sürekli akan, temiz ve sağlıklı su içilecek.

Halkımız damacana suya para vermeyecek. Yeni içmesuyu şebekesiyle, İskenderun 50 yıl su sıkıntısı yaşamayacak.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here