“İçerdekiler” Yoğun İlgi Gördü

0
76

levent kırca tiyatrosuTaşeron İşçileri Derneği organizatörlüğünde, İskenderun Belediyesi Kültür Sarayında Usta Sanatçı Levent Kırca’nın “İçerdekiler” adlı oyunu sahnelendi.

Ergenekon, Balyoz gibi davalardaki yargılamaları içeren oyun katılımcılar tarafından sürekli alkışlarla kesildi.

Oyun öncesi İskenderun, oyun ve seçimler hakkında düşüncelerini aktaran Levent Kırca; “Ben İskenderun’u çok severim. Askerliğimin acemi eğitimini İskenderun’da yaptım. İçerdeki salon tıklım, tıklım dolu, insanlar bilet bulamamışlar. Biz ne oynuyoruz, içerdeki yurtsever, aydın, Atatürkçü, Cumhuriyetçi insanların oyununu oynuyoruz. Oyunumuzda kah gülüyorlar, kah ağlıyorlar. Bütün sanatçıları, bütün aydınları birlik olmaya çağırıyorum. Bu günkü hükümete karşı birlik olursak, Cumhuriyeti kurtarabiliriz. Bir kişinin, iki kişinin gayreti ile bu iş olmaz. Bazı tiyatroları ödenek vermeyerek cezalandırdılar. Ben bir tiyatrocu olarak görevimi yapıyorum ve Cumhuriyet ve Atatürk’ü savunmaya devam ediyorum.

Bize ödenek vermeyenlere karşı diğer tiyatrolarında karşı çıkarak ‘bizde ödenek almıyoruz’ demeleri gerekir. Cumhuriyet ve Atatürkçü oldukları için bu tiyatrolar cezalandırılıyor, tiyatrocular ayağa kalkmalı ve ‘bizde Atatürkçü ve Cumhuriyetçiyiz’ diyebilmelidirler. Keşke diyebilseler, belki bir mucize olur, başlarına bir şey düşerde söylerler. Önümüzde iki büyük seçim var, bu seçimler dışında da bizim şansımız yoktur. Bizim partimiz ‘Atatürk ve Cumhuriyet temelinde birleşelim’ diyor. Ben de bir kere daha çağırı yapıyorum. Birleşelim ve bu AKP hükümetini yasal yollardan seçimlerde yakalım” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here