CHP’den 5 Aralık Mesajı!

0
85

süleyman uyar5İlçe Başkanı Dr. Süleyman Uyar; “Kadınlarımız 1934 Yılının Çok-Çok Gerisindedir”

5 Aralık Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının verilişinin 79. yıldönümü nedeniyle bir açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi İskenderun İlçe Başkanı Dr. Süleyman Uyar; “Türkiye Cumhuriyeti kadınlara politik hakların verilmesi konusunda dünyadaki öncü ülkelerden biridir” dedi.

Ülkemizde 5 Aralık 1934’te seçme seçilme hakkına kavuşan kadınların Fransa’da 1944, İtalya’da 1945, Yunanistan’da 1952, Belçika’da 1960 ve İsviçre’de 1971 yılında bu hakka kavuşabildiklerini anımsatan Uyar; “5 Aralık 1934 tarihinde tüm kadınlarımıza Seçme ve Seçilme hakkını tanıyarak dünyanın birçok ülkesinden çok daha önce katılımcı ve tam demokrasi ile tanışan ülkemizde, maalesef bugün her alanda cinsiyet eşitsizliği yaşanmakta, kadınlarımız başta siyaset olmak üzere toplumun her alanında, okulda, işyerinde, sokaklarda ciddi bir cinsiyet ayrımcılığına maruz kalmaktadırlar. Tüm bu görünür ayrımcılık nedeniyle bugün, ülkemizde kadınlarımız 1934 yılının çok çok gerisindedir ve yasalar önünde eşit olmalarına rağmen hala ülkenin birçok yerinde eşitsizliklerle mücadele etmek durumundadırlar. Kadına şiddet her geçen gün artmaktadır.

Kadınlarımızın Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün öngördüğü çağdaş yaşam standartlarına kavuşturulmaları, eğitimde, iş yaşamında, sosyal yaşamda ve siyasette üst seviyelerde yer almaları ve insan haklarından eşit olarak yararlanmaları için gerekli düzenlemelerin arttırılması; iktidarıyla ve muhalefetiyle hepimizin ortak sorumluluğudur” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here