Çankaya ‘Köşk Kupası’ Final Karşılaşması

0
92

Futbolda ‘Cumhurbaşkanlığı Kupası’ kaldırıldı ve tarihe karıştı. Bundan böyle onun yerine Cumhurbaşkanlığı ‘Çankaya Köşkü’ kupası finalleri düzenlenecek. Her 5 yılda bir tekrarlanacak olan final karşılaşmalarının ilki, ‘10 Ağustos Pazar’ günü gerçekleştirilecek. Final karşılaşmaları, eleme usulü iki türlü düzenlenecek.

780 bin kilometre karelik ‘Türkiye Stadı’nda oynanacak olan maça yurtiçinden 53 milyon, yurtdışından da ithal 3 milyon civarında toplam 56 milyon vatan evladı seyircinin katılması bekleniyor.

Finale sadece erkeklerden oluşan 3 takım katılıyor. ‘Elinin hamuruyla erkek işine karışma’ şeklinde azarlanan kadın denen cinsten bir takımın finallerde yer almaması centilmenliğe aykırı bulunarak tepki çekiyor. Anlaşılan o ki, ‘Köşk Kupası’ finallerinde de kadının yine adı yok.

Finale kalan üç kulüp: Ekmeleddinspor, Tayyipspor ve Selahattinspor. Her üç takımın kaptanı açıklamalarda bulunarak, ‘Köşk Kupası’nı kendi takımlarının kazanacağını ifade ediyorlar. Her gün ayrı-ayrı kentlerde idmanlarını sürdüren takımlar, final maçının oynanacağı tarihe kadar gece gündüz demeden ‘fizik, teknik ve taktik’ çalışmalarını hızlandırmış durumdalar.

arada bir4

‘Köşk Kupası’nın kurallarını şöyle sıralayabiliriz:

1) Oyuncular seyredecek, sadece seyirciler oynayacak. Şampiyonluğun anahtarı seyircilerin atacağı geçerli ‘gol’ sayısının yüzde 50 barajını aşmasına bağlı.

2) Her seyircinin bir ‘gol’ atma hakkı vardır. Başkalarının yerine gol atamaz.

3) ‘Gol’ler, kutu şeklindeki şeffaf kalelere gizli atılıp, finalin bitiş düdüğüyle birlikte hakem, gözlemci heyeti ve seyircilerin huzurunda sayım yapılarak geçerli ‘’goller’’ belirlenecek.

4) Ön eleme turunda barajın aşılamaması durumunda, kalesinde en çok ‘gol’ toplayan ilk iki takım finalde oynamaya hak kazanacak. 24 Ağustos’taki ikinci final maçında barajı aşma koşulu kalkıyor. En çok ‘gol’ toplayan takım ‘Köşk Kupası’nın sahibi olacak.

5) Kesin sonuç ‘Yüksek Seçim Kurulu Federasyonu’ (YSKF) tarafından açıklanacak.

6) Elenen üçüncü takımın seyircileri, final maçını izleyebilecek ve finale kalan takımlar ‘gol’ atma hakkına sahip olacak.

Gerilim, heyecan, komedi, telaş, merak, dedikodu, korku, endişe, hakaret, sataşma, tepeden bakma, hor görme, küçümseme, aşağılama ve incitme gibi ofsaytlı, faullü kuraldışı hal ve hareketler hepsi bir arada… Finalin dışında kalan takımın ‘taviz ve rüşvet’ karşılığı pazarlığa oturup şike yapacağı söylentileri kulaktan kulağa ışık hızıyla yayılmaya başladı. İşte o zaman ‘dananın kuyruğu’ tam kökünden kopacak.

‘Ben, yarışmaya katılan siyasetçinin sporcu gibi zeki, çevik, centilmen, dürüst ve aynı zamanda ahlaklısını severim’ ilkesine uyulup uyulmadığı final maçının sonunda anlaşılacak. Çankaya ‘’Köşk Kupası’’ finallerinin centilmence sonuçlanması umuduyla, ülkemize hayırlar getirmesini diliyoruz.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here