170 Ton Akaryakıt, 137.000 Paket Sigara Ele Geçirildi

0
86

kaçakçılık1Kaymakam Özyiğit, Akaryakıt Kaçakçılığı İle Mücadele Konusunda Bilgiler Verdi

İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, Akaryakıt ve Tekel Ürünleri Kaçakçılığı ile mücadelede gelinen son durum hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

İlimiz genelinde akaryakıt kaçakçılığına yönelik olarak yürütülen titiz çalışmaların somut sonuçlarının alınmaya başlandığını ifade eden Kaymakam Hasan Özyiğit, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz önderliğinde “Hatay İli Akaryakıt Kaçakçılığı ile Mücadele Koordinasyon Toplantısı”nda alınan kararlar ile bu kararlar doğrultusunda İlçemizde yapılan koordinasyon toplantılarında alınan kararların uygulanmaya başlanmasıyla beraber somut sonuçların da alınmaya başlandığının altını çizdi. Bu yöndeki mücadele ile ilgili güvenlik birimleri, trafik görevlileri, diğer kurum ve kuruluşların görevlileri tarafından aksaksız ve tavizsiz bir şekilde uygulamaların devam edeceğini de dile getirdi.

Tüm kurum ve kuruluşların katılımı, katkısı ve önerilerinin değerlendirilmesiyle oluşturulan “Kaçakçılıkla Mücadele Eylem Planı” kapsamında ilçemizdeki çalışmalarında ciddiyetle sürdürüldüğünü vurgulayan Kaymakam Özyiğit, bu çalışmalar kapsamında İskenderun İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı Merkez ve Sarıseki Jandarma Karakol Komutanlıkları tarafından sorumluluk bölgelerinde akaryakıt ve sigara kaçakçılığına karşı yoğunlaştırılmış olduğunu da dikkat çekti.

Özyiğit, yol kontrol ve emniyet devriyelerinin tertip edilmiş olduğunu, yapılan kontroller neticesinde yaklaşık 170 Ton Akaryakıt ve 137.000 paket sigara ile birlikte 75 kişi hakkında yasal işlem yapıldığını, şüphelilerin adli makama sevk edildiğini belirtti. Kaymakam Özyiğit, ele geçirilen mamul ve malzemelerin Özel İdare Müdürlüğü Deposuna kaldırıldığı ve sigaraların ise yakılarak imha edildiğini de sözlerine ekledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here