Zabıta Ramazan’da Denetimleri Sıklaştırdı

0
70

zabıta denetimi1Ramazan ayında, gıda satışı ve üretimi yapan işletmelere yönelik denetimlerini sıklaştıran İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, işyerlerinde temizlik ve hijyen kontrolü yaptı.

Halkın sağlığını korumaya yönelik yapılan denetimlerde, satışa sunulan yiyecek ve içeceklerin, imalatta kullanılan ürünlerin son kullanma tarihi de kontrol edildi. Belediye’nin sağlık memurunun da katıldığı denetimlerde, kurallara uygun olmayan işletmelere işlem yapıldı.

Şehrin intizamı, halkımızın sıhhat ve huzuru için çalıştıklarını, halkımızdan bu konuda destek ve duyarlılık beklediklerini belirten Zabıta Müdürü Mehmet Uçucu; “Vatandaşlarımızdan duygu sömürüsünde bulunan, dilenciliği meslek edinenlere itibar etmemesini, sadaka vermemesini rica ediyoruz. Halkımızın sağlığını korumaya yönelik yaptığımız çalışmalarımızda da desteklerini bekliyoruz. Ramazan ayında denetimlerimizi arttırdık. Vatandaşlarımız aldıkları ürünlerin son tüketim tarihini mutlaka kontrol etsinler. Halkımız şikayetlerini bize bildirsinler” dedi.

Denetimlerini aralıksız sürdüren İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, duygu sömürüsü yaparak vatandaşlardan haksız yoldan kazanç elde eden dilencilere ve seyyar satıcılara da göz açtırmıyor. Özellikle ana caddelerde, trafik sinyalizasyon ışıklarında, duraklarda, cami önlerinde dilenenlere müdahale eden ve telkinde bulunan ekipler, yasalar çerçevesinde işlem yapıyor.

İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, dilencilikte araç olarak kullanılan çocuklarla ilgili İskenderun Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Büro Amirliğiyle koordine içerisinde çalışıyor.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here