Zabıta Müdürlüğü’nden Duygu Tacirlerine Operasyon

0
237

bld-dilenci opr1İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri kentin genelinde vatandaşlarımızı rahatsız ederek duygu tacirliği yapan kişileri topladı. Ekipler, dini duyguları istismar ederek vatandaşlarımızdan para toplayan kişileri gözaltına alarak zabıta karakoluna götürdü.

İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kentin işlek caddelerinde vatandaşlarımızın dini duygularını istismar ederek para toplayan kişilere göz açtırmadı. Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Suriyeli oldukları belirlenen kişilerin üzerlerinden çıkan paralara da el koydular.

Kentimiz genelinde çalışmalarını yoğunlaştıran İskenderun Belediyesi’ne bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri, duygu sömürüsü yapan bu kişilere aldanılmaması gerektiğini bildirdi. Vatandaşlardan yardım talebinde bulunan bu şahıslara sadaka niyeti ile para verilmemesini isteyen İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürü Bekir Aksoy, İskenderun genelinde bu tür çalışmaların artarak devam edeceğini belirtti.

Suriyeli olan ve sayıları giderek artan, din istismarcılığı yapan kişilere karşı halkımızı uyarıcı nitelikte açıklamalar yapan Müdür Aksoy; “İskenderun artık yeni bir şehir olma yolunda hızla ilerliyor. Duygu sömürüsüne ve insanların iyi niyet, acıma ve özellikle yardım etme hislerinin istismar edilmesine izin vermeyelim. Bu yöntem ile dilencilik yapmak 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nca da yasaktır. Halkımızdan beklentimiz bu şahıslara yardım etmemeleri ve gördükleri yerde İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne ihbarda bulunmalarıdır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here