Hatay’ın Melekleri İlk Yenilgisini Aldı

0
94

bayan basketbol17Kadın Basketbol Ligi’nin 5. Hafta Maçları Tamamlandı

Kadınlar Basketbol Süper Ligi (KBSL) temsilcimiz, Hatay Büyükşehir Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, Beşiktaş ile oynadığı 5. hafta karşılaşmasında, uzatma dakikalarında 82-79’luk skorla mağlup oldu.

Her iki takım da maça temkinli başlarken, bu denge skora da yansıdı. Maçın ilk yarısında birinci çeyrek 22-22, ikinci çeyrek de 39-39 beraberlikle sonuçlandı. İkinci yarıya daha hızlı başlayan Hatay’ın melekleri, dördüncü çeyreğe 53-55’lik skorla geride girse de son ana kadar mücadeleye devam ederek maçın normal süresini 71-71 berabere tamamladı. Melekler 5 dakika oynanan uzatmanın sonunda güçlü rakibine 79-82’lik skorla yenilerek salondan mağlup ayrıldı.

Oynanan bu zorlu maçın sonunda Hatay BŞB Kadın Basketbol Takımı ligin 5. haftasında ilk yenilgisini alırken, Beşiktaş da ikinci galibiyetini almış oldu. Alınan bu skorun ardından Büyükşehir Belediyesi Kadın Basketbol takımı ligde averaj farkı ile ikinci sıraya geriledi.

Beşiktaş’ta Pondexter 23 sayı 3 ribaunt 11 asist ile oynarken Ivankovic 12 sayı 21 ribaunt ile etkili oldu. Şaziye 20 sayı 2 ribaunt 4 asist ile takımını sürükleyen isimlerden olurken Ayşe Cora 14 sayı 3 ribaunt 3 asist ile etkili oldu. Hatay’da ise Hurst 20 sayı 7 ribaunt 3 asist, Paris 18 sayı 13 ribaunt 3 asist, Snytsina 18 sayı 6 ribaunt 2 asist 2 blok, Vajda 15 sayı 11 ribaunt ile oynadı.

Takım koçu Ekin Baş, maçın ardından yaptığı açıklamada; “Bugüne kadar nasıl galip geldiysek, bugün de yenildik. Bu sporun doğasında var! Üzgünüz ama başarı çıtamızı asla düşürmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

bayan basketbol18

İdarecilere Plaket Takdimi

Öte yandan, maçın devre arasında Türkiye Basketbol Federasyonu (TBF) temsilcisi ve Hatay Basketbol İl Temsilcisi Banu Mursaloğlu, Hatay BŞB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a ve Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Serdar Güven’e spora katkılarından dolayı plaket takdim etti. Başkan Savaş ise eski basketbol il temsilcisi Atilla Melekoğlu’na plaket takdim etti. Plaket takdiminin ardından konuşan Savaş; “Centilmence bir maç olsun. Spor kazansın, sportmenlik kazansın. Türk sporu kazansın. Hepinize iyi seyirler diliyorum” ifadelerini kullandı.

Antakya Kapalı Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmaya, CHP Hatay Milletvekili Hilmi Yarayıcı ve Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve eşi Doç. Dr. Nazan Savaş’ın yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Spor Kulübü Başkanı Serdar Güven, Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, CHP İl Başkanı Ertuğrul Gün ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi.

bayan basketbol19

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here