Yüzsuyu, Yüz Eleği

0
86

Yıllarca cekti-caktı, olacaktı, yapacaktı gibi gelecek zamanla ilgili görüş bildiren, niyet ve geleceği okumasını bilen medya, bazı adli kurum ve kuruluşlar, soruşturma, yargılama ve tutuklama yaptığında söylenen “…süreç devam ediyor yargıya müdahale olmaz…” Çok doğru, yargıya müdahale, baskı ve yönlendirme yanlış olur. Geçmişteki olaylar için hep söylenen aynen böyle idi.

Cumhuriyet tarihinde çok görüldü ama böylesi hiç görülmedi. Aynı emniyet mensupları, aynı savcı ve hâkimler dün gereğini yapıyordu, bugün çeteden, paralel devletten, devlet içindeki yapılanmadan, siyasi mühendislik iç ve dış güçlerin oyunundan bahsediliyor. Adeta aynı emniyet ve yargı mensupları, böylesine büyük, soygun, rüşvet ve kara para aklama işi için nerdeyse çok vahim suçlamalarla linç edilmeye çalışılıyor. Ne alaka diye bir söz vardır. Kardeşim, iddia ve olaylar görüntülü, kayıtlı şahitli her şey apaçık ortada iken sulandırmaya gerek yoktur. Yapılması gereken en başından adı geçen dört bakanın görevden alınması ve yargılanmanın devam etmesi idi…

Olay ortada, suçüstü cürümü meşrut yapılmıştır. Geçmişte sorgulama ve takip yapan emniyet mensupları ve savcılar, aslan gibi, vatanseverce çok güzel görev yapmışlar, takdir edilmesi lazım. Bunların çete ile ne alakası var. Kasalar ortada, para sayma makineleri ortada, kutularda paralar deste-deste, 87 milyarlık yolsuzluk ve rüşvet söz konusu. Dolar, Euro ortalıkta gazel gibi uçuşuyor. Diğer taraftan, asgari ücretlinin, açlık sınırında olan vatandaşların durumu ortada iken ne yapmaları gerekirdi? Görmezden mi geleceklerdi, ilgililere haber vererek engellenmesin mi sağlamaları gerekirdi.

İç ve dış güçler varsa o ayrı bir mesele. Önceki yazımda dış güçler konusuna evangalistlerin, siyonizmin ve AB(D) İsrail oyunundan bahsettim. Çaresi dik durmak, stratejik ortak olarak verdiği eş başkanlığından ayrılmak, İsrail’in verdiği üstün hizmet madalyasını iade etmektir. İç güçler ve paralel yapılanma ise %50 içerisinde size destek veren inine girilecek sonuna kadar mücadele edilecek denilen cemaattir. Ama cemaatin lideri, “…bizim bu işlerle ilgimiz olmaz. Yanlış ve dine aykırı işler yapan biz isek bizim, başkası ise başkasının, evinin ocağının, gelmişinin, geleceğinin ocağı yansın. Mevla ıslah etsin…” diye, dua ve bedduada bulunmaktadır.

Sayın bazı iktidar yetkilileri ve Sayın Başbakanımız da “yolsuzlukla mücadele edilecektir” diyor. Geriye ne ve kim kaldı. Ülkenin bu badireyi ve pisliğin temizlenmesinde çıkar sahibi edepsiz iç ve dış güçler. Bunlar ar damarları çatlamış sıkılmaz ve hayâsızlardır. Yaratan bunları şerrinden korusun, yüzlerinde su kalmamış, konuşurken yüzlerine elek tutmaya dahi gerek duymayanlar diyerek, hoşça kalın, Allah(cc)’a emanet olun ve ay-yıldızlı bayrak asın.

e-mail: nurettincan1453@hotmail.com 

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here