Yunanistan’da Türk Bayrağı Dalgalandırdılar!

0
121

İskenderun Yelken Kulübü, yurtdışındaki başarılarına bir yenisini ekledi ve Yunanistan’da Türk Bayrağı’nı dalgalandırarak Türkiye’nin ve İskenderun’un bir kez daha gururu oldu. 2nd International Sailing Regatta Yelken Yarışları 25-28 Ekim tarihleri arasında Yunanistan’ın Selanik şehrinde gerçekleştirildi. Yarışlar, Optimist sınıfında Yunanistan, Bulgaristan ve Türkiye’den toplam 113 sporcunun katılımı ile gerçekleştirildi.

Bu yarışa İskenderun Yelken Kulübü Mehmet Ali Demir ve Samet Ataoğlu katılırken, yarışlar sonunda Optimist genel klasmanda Samet Ataoğlu 2ci, Mehmet Ali Demir ise 8ci oldu. Ayrıca Samet Ataoğlu Erkekler Klasmanında 1. oldu.

Yarışma sonrası bir değerlendirme yapan İskenderun Yelken Kulübü antrenörü Gökhan Durkal; “Yunanistan’da bayrağımızı dalgalandırdığımız için mutluyuz. Elde ettiğimiz dereceler katılan sporcu sayısına baktığınızda başarıdır, önemsenecek derecelerdir. Sporcularımı özgüvenleri ve başarıları için kutluyorum. Bu tür yarışlar bizler için uluslar arası tecrübelerdir. Ayrıca kulübümüzde, 8-11 Kasım tarihleri arasında yapılacak olan Bölge Kupası 3. Ayak Yelken Yarışlarında iyi sonuçlar elde edeceğimize eminiz” diye konuştu.

Kulübün Genel Kaptanı Meriç Özkaya ise yaptığı değerlendirmesinde; “Sporcularımız bu kez Yunanistan’dan derece ile döndüler. Sporcularımızı ve antrenörümüzü kutluyor ve onlara teşekkür ediyorum. İskenderun Yelken Kulübü olarak çok daha iyi dereceler elde etmenin çabası içinde olacağız” diye konuştu.

Başkan Edip Zelluh’da elde edilen başarıyı önemsediğini ifade ederek, başarı çıtalarını her geçen gün biraz daha yükseğe çıkartacaklarını kaydetti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here