Yüksel; “Türkiye’ye Bu Kötülüğü Yapanlara Karşı Direneceğiz ve Hesap Soracağız”

0
33

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel; “Türkiye’ye Bu Kötülüğü Yapanlara Karşı Direneceğiz ve Hesap Soracağız

Cumhuriyet Halk Partisi Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel, gündeme yönelik yaptığı değerlendirmelerde, tam kapanma sürecinde, vatandaşa destek verilmesinin şart olduğunu söyledi.

Pandemi sürecinde, virüsle mücadele kapsamında tam kapanma yapılmasının kaçınılmaz olduğunu kaydeden Yüksel; “Hiçbir destek olmadan, tam kapanmaya geçtik. Evet bu kapanma şarttı. Geç bile kalındı. Bugün kapattınız da günlük çalışan, gündelikçi insan ne yapacak, esnaf ne yapacak? İnsanlar faturalarını nasıl ödeyecek? Evine nasıl ekmek götürecek? Nerde sosyal devlet? İnsanları açlığa, yokluğa mahkum ediyorsunuz, hiçbir çare düşünmeden, hiçbir adım atmadan insanları çaresizlikle baş başa bırakıyorsunuz. Bunun hesabı da sorulacak” dedi.

Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin ucuz ekmek satışı için açtığı büfelerin kapatılmaya çalışılmasına da tepki veren Yüksel; “Halkın ekmeğinden elinizi çekin. Ne hakla büfe açılmasını kaba kuvvetle önlemeye çalışıyorsunuz. Bu şekilde kinle ülke yönetilir mi?” dedi.

Amerika’nın yeniden gündemine getirdiği soykırım iddialarına da yanıt veren Yüksel; “40-50 yıl sonra ABD denen eli kanlı devlet, dünyayı kana bulayan, ülkeleri karıştıran devlet soykırımı tanıdı ve felaket dedi. Türk milletinin tarihinde planlanmış, tasarlanmış hiçbir soykırım yoktur. ABD bu cesareti nereden aldı? Çünkü ülkeyi yönetenler pervasız, kendini düşünüyor, Tük milletinin istiklalini, istikbalini düşünmüyor. Türk askerinin başına çuval geçirildiğinde bir ihtar yapamazsan ABD de bunu tanır. Eski Türkiye’den korktukları için bu kararı alamıyordu, ‘Sen kimsin Amerika, sen iç işlerime karışamazsın’ dedikleri için bu kararı alamıyorlardı. Ne yaptınız Tük Milletini katil olmakla suçluyor ve hiçbir ses yok, güya cevap verecek. O beğenmediğiniz eski Türkiye, ambargo koyduğu için Amerikan bayrağını indirdi, üslerin hepsini kapattı ve şanlı Türk Bayrağını çekti, var mı sizde bu cesaret? İşte vatan sevgisi budur.

Tarihi iyi bileceksin, iyi okuyacaksın. Teşhirden 20 yıl önce Amerika senatosu Türkiye’yi kınama kararı alıyor. Yine teşhirden 20 yıl önce ABD Türklere müdahale tasarısını meclise getiriyor. Yani bunun temeli çok önceye dayanıyor. Ben buradan haykırmak istiyorum bütün dünyaya; Amerika’dan hiç kimseye bir hayır gelmez, ölüm gelir, kan gelir. Amerika bize dost değil, müttefik değil. Amerika Türkiye’ye, Türk milletine, herkese düşman olana dost, Türklere düşman olana dost…

Biz Deniz’lerle, Hüseyin’lerle, Yusuf’larla ‘Katil Amerika’ demiştik, altıncı filo’yu denize dökmüştük, defol demiştik, Amerikan askerini boğazın serin sularına dökmüştük. O zaman onlara kızanlar şimdi onların ne kadar haklı olduğunu görüyorlar, şimdi onlara kızanlar Katil Amerika demeye başladı. Biz bunu 50’li 60’lı yıllardan itibaren gördük ve en gür sesimizle ‘Katil Amerika’ diye haykırdık” şeklinde konuştu.

Ülke kaynaklarının yandaşa peşkeş çekilmeye devam ettiğini ve ‘tosuncuklar’ın türediğini söyleyen Yüksel; “Tosuncuklar bir bir ortaya çıkıyor. Ülkeyi yönetenler har vurup harman savurursa, kul hakkı yer ve zenginleşirse, malının üstüne mal katarsa, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yerse, onun yanındaki tosuncuklar da bunu yapar. Yani ne görürse onu yapar” dedi.

Ülkemizde antidepresan kullanım miktarının her yıl daha da arttığını sözlerine ekleyen Yüksel; “Türk insanını bu hale getirdiniz. Umutsuz, çaresiz ve kimsesiz!” dedi.

Üretmeyen bir ülkenin bağımsızlığını kaybedeceğini de vurgulayan Yüksel; “Üretmeyen bir ülke bağımsızlığını kaybeder. Üretmiyoruz, tüketiyoruz. Fabrika açmayanlar hapishane açıyor ve bununla da övünüyor. Buradan yine haykırıyoruz ‘128 Milyar Dolar Nerede?’ Biri diyor ki bankada duruyor, diğeri diyor ki harcandı, bir gün sonra diyor ki yastık altında, bir gün sonra diyor pandemi için harcandı, 128 milyar dolar kayıp! Merkez Bankası bir kişinin değil, Sultanın değil, Merkez Bankası Türk milletinin bankası, onun için soruyoruz, 128 milyar dolar nerede, halkın parası nerede? Olsaydı bu pandemi sürecini daha rahat atlatacaktık, millet açlığa, yoksulluğa mahkum olmayacaktı.

128 milyar dolar nerede, arka kapıdan kimlere verildi, hangi kurla kimlere verildi? Bunu sormaya, sorgulamaya devam edeceğiz.

Konuş Türkiye’m demiştim yine diyorum konuş Türkiye! Hakkına, hukukuna sahip çık. Türk milletine seslenmek istiyorum, kendine güven, ecdadına güven, ecdadının kemiklerini sızlatma, kendine güven, ses ver, konuş, hakkını ara, sorgula, talep et, boyun eğme, korkma! Biz büyük bir milletiz, her etnik yapısı ile her unsuruyla, her mezhebi ile büyük bir milletiz. Türkiye’ye bu kötülüğü yapanlara karşı direneceğiz ve hesap soracağız. Umutsuzluk yok! Umudunuzu tazeleyin direnin!” şeklinde açıklamalarda bulundu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here