“İncirlik ve Kürecik Üssü Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Kontrolüne Verilsin”

0
23

Vatan Partisi İl Başkanı Yıldırım, ABD’nin Soykırım İddialarına Tepki Gösterdi

Vatan Partisi Hatay İl Başkanı Yunus Özgür Yıldırım, Amerika Devlet Başkanı Jeo Biden’ın, “Soykırım” iddialarına karşı yaptığı açıklamada, İncirlik ve Kürecik Üssünün Türk Silahlı Kuvvetlerinin tam kontrolüne verilmesini savundu.

Hiçbir devlet başkanının soykırım suçuna karar veremeyeceğini söyleyen Yıldırım, bu nedenle de Jeo Biden’in “soykırım” iddialarının hükümsüz olduğunu vurgulayarak; “ABD Başkanı Joe Biden, 1915 olayları hakkında ‘hüküm’ vermeye kalkmıştır. Haddini aşan bu açıklamasıyla uluslararası hukuku çiğneme cüretini göstermiştir. Hiçbir devlet başkanı ‘soykırım’ suçuna karar veremez, böyle bir yetkisi yoktur. Birleşmiş Milletler sözleşmesine göre; ‘soykırım’ hükmü, suçun işlendiği ülkede olan yerel bir mahkeme veya sözleşmeci devletler bakımından yargılama yetkisine sahip olan uluslararası ceza mahkemesi tarafından verilebilir.

Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek’in Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde 2015 yılında aldığı dava sonucu 1915 olayları ile ilgili olarak “soykırım” tartışmasını ortadan kaldırmıştır. Hukuki olarak bu iş bitmiştir. 1915 olayları hakkında verilmiş bir mahkeme kararı yoktur. AİHM, aynı zamanda aldığı kararla Yahudi Soykırımı (Holokost) ile 1915 Olaylarının aynı sınıflama içerisinde değerlendirilemeyeceğini de belirtmiştir” şeklinde konuştu.

Amerika’nın ülkemizi kuşatma altına almayı amaçladığını savunan Yıldırım; “Hatay’ımızdan Amerika’ya ve onun başkanı Biden’a meydan okuyoruz. Ey ABD, ey Biden! Türk milletini hiçbir vakit diz üstü çökertemezsiniz. ABD Başkanı Türkiye’ye yönelik hücum borusunu öttürmüştür. Amerika; Yunanistan’da Dedeağaç, Kavala, Larissa ve Girit’te, Ukrayna’da, Güney Kıbrıs’ta, Suriye ve Irak’ın kuzeyinde bulunan askeri üsleriyle ülkemizi 3 taraftan kıskaca almayı amaçlıyor. Biden’ın yaptığı bu son açıklama da bu kuşatmanın bir parçasıdır. Türk Ordusu sahada kararlılıkla ABD’nin piyonlarını ezmektedir. Ordumuzun gücünün yanına ittifak potansiyelimizi de eklemek zaruridir. Türkiye’yi kuşatma girişimleri açık olan ABD’nin tehdit ve saldırılarına derhal karşılık verilmelidir” dedi.

Soykırım iddialarına karşı dört maddelik bir yaptırım önerisi de sunan Yıldırım; “Vatan Partisi olarak çağrımızdır; Soykırım Yalanına 4 Maddelik Yaptırım Önerisi;

“1.İncirlik Üssü ve Kürecik Üssü derhal Türk Silahlı Kuvvetleri’nin tam kontrolüne alınsın! ABD askerleri 15 gün içerisinde ülkelerine gönderilsin!

2.PKK’yı sınır ötesinde bitirmek için, Suriye Arap Cumhuriyeti ile askerî işbirliği dahil her konuda eylem için derhal harekete geçilmelidir.

3.Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile birlikte Kırım ve Abhazya’nın tanınması için Rusya, İran ve Azerbaycan ile diplomatik temaslar başlatılmalıdır.

4.HDP derhal kapatılmalıdır. Anayasa Mahkemesi, PKK’nın kolu ve bacağı olan örgüte karşı yargı sürecini uzatmamalı, hızla karar almalıdır. Bu 4 adım, ABD’nin bölgemizdeki emperyalist faaliyetlerini püskürtecek ve yok edecektir” şeklinde konuştu. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here