Emek Partisi Yöneticileri; “Hakkımızdan ve Hayatlarımızdan Vazgeçmeyeceğiz”

0
120

Emek Partisi (EMEP) Hatay İl Başkanı Mevlüt Bulgur, İskenderun İlçe Başkanı Makbule İflazi Kılıç ile parti yöneticilerinden Halil İmrek, gazetemiz idarehanesine, 1 Mayıs ile ilgili ziyaret gerçekleştirdiler. Emek Partili yöneticiler, 1 Mayıs’ı kutlamanın emekçinin hakkı olduğunu savundular.

İşçi sınıfının uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs’ın ´pandemi´ dolayısıyla gününde kutlanamayacağını kaydeden İmrek, emekçilerin alanlara çıkmasının en doğal hak olduğunu, ancak iktidarın, halkın sokağa ve alana çıkmalarından çekindiğine işaret etti.

Ülkenin işçileri olarak, sömürüden baskıdan ve yoksulluktan kurtulmak için örgütlenmenin öneminde de vurgu yapan İmrek; “Yoğun çalışma temposu işçilerin sağlığını tüketiyor. 1 Mayıs haklarından ve hayatlarından vazgeçmeyenlerin günüdür. Toplumsal düzeni kurmak için hep birlikte mücadele etmemiz gerekiyor. Bu bağlamda, ücretsiz izin uygulaması son bulmalı, işten atılmalar yasaklanmalı ve kod-29 iptal edilmelidir. Temel tüketim maddelerine yapılan zamlar geri çekilmeli, işçi ücretleri yükseltilmelidir!. Salgına karşı 21 gün tam kapanma yapılmalı, tüm halka sosyal koruma ve işçilere de ücretli izin verilmelidir. Tüm halkın aşısı ücretsiz ve ulaşılabilir olmalıdır” şeklinde konuştu.

EMEP yöneticileri, İskenderun’da semt pazarlarında halk ve esnafa 1 Mayıs bildirisi ile İSDEMİR’deki sözleşme sürecini anlatan bildiri dağıttılar. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here