Yıldırımtepe Mahallesi’nde Betonarme Köprü Yapımı Sürüyor

0
493

İskenderun Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nce, Yıldırımtepe Mahallesi’ndeki deprem yönetmeliğine uygun olmaması, üzerinde çatlaklar oluşması, can ve mal güvenliği açısından tehlike arz etmesi nedeniyle yıkılan köprünün yerine yeni betonarme köprü yapımı sürüyor.

Yıldırımtepe mahallesi 375 sokak ile Yıldırımtepe deresinin kesiştiği yerde yapımına başlanan köprünün betonarme ayakları yapıldı. Dolmuş güzergahının üzerinde önemli bir işlevi olan köprünün, döşeme imalatları devam ediyor. Köprünün döşeme imalatlarının tamamlanmasının ardından döşeme betonu dökülecek.

İskenderun Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi (MKÜ)  İnşaat Mühendisliği Fakültesi’nin yürüttüğü koordineli çalışmayla takibi yapılan köprünün, uzun yıllar önce eski sistemle yapıldığı, deprem yönetmeliklerine uygun olmadığı, üzerinde çatlaklar oluştuğu tespit edilmiş ve can ve mal güvenliği açısından tehlike arz ettiği kanaatine varılmıştı.

Bunun üzerine İskenderun Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nce geçiş güvenliği açısından risk oluşturan köprünün derhal yıkımı gerçekleştirilirken, yerine, modern ve deprem yönetmeliğine uygun yeni betonarme köprü yapılıyor.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here