Yerel Sporumuz ve Sponsorluk (2)

0
13

Değerli Okurlarım, ülkemizde ve şehrimizde altyapıların laf olsun diye, göstermelik şekilde oluşturulduğunu söylemiştik. Özellikle Avrupa’da altyapısıyla zengin olan, en azından borçsuz olan birçok futbol kulübünün olduğundan da söz etmiştik.

İskenderun’umuzda plaketli ve madalyalı o kadar çok iş adamlarımız var ki, saymakla bitmez. Bu dostlarımıza spor adına yaklaşmaya kalksanız (birkaç isim dışında) hemen buharlaşıyorlar. Bir daha da görebilmeniz mümkün olmuyor. Ramazan Ayı’nda fakir fukaraya ufak tefek yardımcı olduklarını duyuyoruz ve de bazı belli kişilerin cenazelerinde baş sağlığına gidiyorlar, o nezaketi gösteriyorlar. Yine de sağ olsunlar. Onları o şekilde kabul ediyoruz.

Şehrimiz adına yaptığı çalışmaların kalıcı olmasına gayret sarf eden, Belediye eski Başkanlarımızdan Sayın Dr. Yusuf Civelek, daha önce yaptığımız sohbette yine konumuz yerel sporumuz ve İSKENDERUNSPOR idi… Civelek, bir şehrin ekonomik kalkınmasında sporun ve ona göbekten bağlı olan altyapıların öneminin büyük olduğunu belirtmişti. Ve “…Sağlık kadar sosyal, toplumsal beraberliğin en önemli aracı ve de yaklaşımıdır. Şehrimizde, yaklaşık 9 bin gencimizi ve ailelerini spor salonlarına davet ederek spora sıcak bakmalarına, en azından çocuklarını izlemelerine yardımcı olduk!..” demişti.

Önemli spor tesislerini şehre kazandıran Belediye Başkanımıza, şehrimiz için yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür ederiz.

Futbol önemli bir sanattır. Futbol önemli bir temaşadır. Biz bu sözleri yıllardan beri ve altını çizerek böyle söylüyoruz. Sporsuz, futbolsuz bir hafta sonunu kaç kişi düşünebilir ki?

Dikkat ederseniz, futbolda söz sahibi ülkelerin ekonomileri de iyi, bu şekilde ülkelerin reklamı da oldukça iyi yapılıyor. Fair-Play göz ardı edilmediği sürece, umulmadık yerlerde dostluklar oluşuyor, var olan dostluklar da pekişiyor.

Futbol bize daha ne verebilir, bize daha nasıl yardımcı olabilir?

Günümüz dünyasında spor denilince şöyle bir durmak gerekiyor. Müthiş bir gelişme ve baş döndürücü hareket söz konusu. Öyle bir sektör ki, arz-talep almış başını gidiyor. Hal böyle olunca da spor dallarını teker-teker analiz edip ve öyle değerlendirme de büyük önem kazanmaktadır.

Spor hem hizmet üretimi boyutuyla ve hem de üretim, tüketim, arz-talep boyutuyla bu sektörün araştırma konusunu oluşturmaktadır. Bu sektörün etkinliklerinden yararlanmak için bazı koşulları da kusursuz yerine getirmek gerekmektedir. Zaten bunu göz ardı edemeyiz. Ama ana konumuz “çalışmak” olmalıdır!

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here