Yeni Yılda Suya Zam Yok

0
51

Belediye Meclisi gündeminde bulunan konuları görüşmek üzere, geçtiğimiz hafta sonu Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek başkanlığında toplandı. Belediye Meclis Salonunda yapılan toplantıda gündem maddeleri görüşülerek karara bağlandı. Meclis yeni yılda suya zam yapılmaması kararı verdi.

Gündeme geçilmeden önce bir konuşma yapan Belediye Başkanı Yusuf Civelek, şehri sağlıklı hale getirme çalışması içerisinde olunduğunu ve bu bilinçle altyapı çalışması yapıldığını hatırlattı ve son yağışta Meteoroloji Müdürlüğü’nün rakamlarına göre İskenderun’da metrekareye 87,7 kg yağış düştüğünü, bu rakamın çok yüksek olduğunu söyledi. Belediye Başkanı Civelek; “Drenaj kanallarının ve acil durum deşarj pompasının düzenli olarak çalışmasıyla birkaç saat süre içerisinde sokak ve caddelerde biriken sular hızla tahliye edilmiştir. Bu kadar kuvvetli sağanak yağışa rağmen İskenderun’da bir sıkıntı yok” diye konuştu.

Önemli olanın halka hizmet olduğunu ve vatandaşın hizmet beklediğini belirten Başkan Civelek; “Zaten ilk göreve başladığımızda suya yüzde 40’lara varan indirim sağladık. Biz her zaman halkı düşünerek gittik. Türkiye’deki en ucuz su bedeli uygulanan yerlerden biri İskenderun’dur” dedi.

Bütçe Komisyonu üyesi Mustafa Alper Menteşoğlu ise suyla ilgili olarak 2011 yılında su pompalarındaki aylık elektrik giderinin 385-400 bin lira arasında olduğunu, elektriğe yapılan zamla 2012 yılındaki bu rakamların 470-500 bin liraya yükseldiğine dikkat çekti. Menteşoğlu; “Elektrik enerjisindeki bu artış ve zamma rağmen su tarifesinde yüzde 10 düzeyinde bir zam yapsak bile 2012 yılındaki su giderlerindeki hesaba gelmiş ve zam yapmamış olacağız. Bütçe Komisyonundaki değerlendirmemizde suya yeniden değerlendirme oranı olan yüzde 7,8 oranındaki artışla düzenleme yapmayı düşünmüştük” diye konuştu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Mustafa Kamil Turan, belediye bütçesinin yeniden değerlendirme oranı nispetinde düzenlenmemesi durumunda bunun bir önceki dönemin hizmet düzeyinin gerisinde kalması anlamına geldiğini belirterek, “Enerji başta olmak üzere gider kalemlerinde büyük oranda zamlar yapılmıştır.  ÖTV zammı araç başına 700-800 lira ilave zam, vatandaşa tapuda daire başına bin lira, doğal gaz yüzde otuz, elektriğe yüzde 22, mazota benzine yüzde 15 bir yıl içinde zam yapıyorsanız İskenderun Belediyesi’nin araçları da mazotsuz ve  benzinsiz çalışmıyor. Elektrikli çalışan aletler bedava çalışmıyor. Memura iyileştirme yüzde 3, milletvekillerine yüzde 45. Belediye gene çalışır kaynak yaratmak için su gelirine bel bağlamış değiliz. Bütçe çıkaralım oradan kaybımız olmasın derdindeyiz. Su şebekesinden, drenaj kanalına, iskeleden köprüye kadar yapılan çalışmalar sadece İller Bankasından aldığımızla olmadı. Kaynakları doğru kullanarak bütçeyi doğru değerlendirerek gerçekleşti” dedi.

Konuşmaların ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Belediye Meclisi 5 Aralık 2012 Çarşamba günü saat 14.00’de toplanmak üzere oturumu kapatırken, gündem maddeleri şu şekilde karara bağlandı;

1-Belediyemizin 2013 Mali Yılı bütçe ve tarifelerinin görüşülmesi ile ilgili Mali Hizmetler Müdürlüğü teklifi hakkındaki plan ve bütçe komisyonu raporu oyçokluğu ile kabul edildi.

2-2013 Mali Yılı içerisinde İtfaiye Müdürlüğündeki memur personellere ödenecek fazla mesai ücretinin belirlenmesi ile ilgili İtfaiye Müdürlüğü teklifi hakkındaki plan ve bütçe komisyonu raporu oybirliği ile kabul edildi.

3-2013 Mali Yılı içerisinde Zabıta Müdürlüğündeki memur personellere ödenecek fazla mesai ücretinin belirlenmesi ile ilgili Zabıta Müdürlüğü teklifi hakkındaki plan ve bütçe komisyonu raporu oybirliği ile kabul edildi.

4-Yeni açılan Rauf Denktaş Spor Kompleksinde 2012 Mali Yılı içerisinde uygulanacak olan Buz Pateni Kayma tarifesinin belirlenmesi ile ilgili Destek Hizmetleri Müdürlüğü teklifi hakkındaki plan ve bütçe komisyonu raporu oybirliği ile kabul edildi.

5-1. Mıntıka 1980, 2036 ve 1389 nolu parsellerin bulunduğu imar adasında yapı yüksekliğinin H=35.50 Mt. max. olarak değiştirilmesi yönünde plan değişikliği yapılması ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki imar komisyonu raporu oyçokluğu ile kabul edildi.

6-Aşkarbeyli Mıntıkası 189, 2609 ve 2610 nolu parsellerin imar adasına dönüştürülmesi ve Emsal = 1.50 max. ve yapı yüksekliği H = 10 kat max. olacak şekilde plan değişikliğinin yapılması ile ilgili İmar ve Şehircilik Müdürlüğü teklifi hakkındaki imar komisyonu raporu oyçokluğu ile kabul edildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here