Kuvvetli Sağanak Yağışta Su Baskını Yaşanmadı

0
87

İskenderun Belediyesi’nin Altyapıya Verdiği Önem Sonucunu Verdi

İskenderun’da 8 Kasım Perşembe günü akşam saatlerinde başlayan ve Cuma günü sabah saatlerine kadar devam eden kuvvetli sağanak yağmurda, yapılan altyapı çalışmaları ve önceden alınan önlemler sayesinde sıkıntı yaşanmadı.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, kuvvetli sağanak yağışta İskenderun’da metrekareye 87,7 kg yağış düştü. Şehrimizin drenaj kanalları, kolektörler ve Balıkçı Barınağı yükseltme deşarj istasyonu acil durum pompasının düzenli çalışması sayesinde, daha önceki yıllarda yaşanan sorunlar bu kez yaşanmadı. Kuvvetli yağış nedeniyle biriken yağmur suları, kısa sürede hızla tahliye edildi.

Drenaj kanallarının inşasından ve acil durum pompasının monte edilmesinden sonra, İskenderun’da kuvvetli ve etkili yağışlarda daha önce İskenderun’un bazı yerlerinde günlerce biriken ve tahliye olmayan su birikintilerinin artık yaşanmaması da dikkatlerden kaçmadı.

Meydan mahallesinde ise daha önceki yağmurlarda evlerde su baskınları oluşurken, yaz aylarında yapılan kanal çalışması sayesinde kuvvetli sağanak yağmura rağmen bu kez bu sorun yaşanmadı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here