Ata’mızı Ölümünün 74. Yılında Özlemle Andık!

0
214

Yaşam 2 Dakikalığına Durdu

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 74. yıldönümünde yurt genelinde olduğu gibi kentimizde de saygıyla anıldı. Ata’nın manevi huzuruna çelenk sunulması ile başlayan anma programı, Belediye Kültür Saray’ında Şemsettin Mursaloğlu Lisesinin sahnelediği oratoryo ile son buldu.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, 1938 yılında yaşama veda etmesi ile büyük üzüntü yaşayan Türk halkı, Ata’sını unutmadığını bir kez daha gösterdi. İskenderın halkı da Ulu Önderi her zaman için kalplerinde yaşattıklarını yinelemek adına Atatürk Anıtında toplandı ve 74. yıllık özlemi yineledi.

10 Kasım Atatürk’ü anma töreninde, mülki idare amirleri, sivil toplum örgütleri, vatandaşlar, öğrenciler ve askeri erkân Ata’nın manevi huzurunda toplandı. Kaymakamlık, Garnizon Komutanlığı ve İskenderun Belediyesinin çelenkleri ile birçok sivil toplum örgütünün çelenklerinin konulmasının ardından tam saat 9.05’te, sadece törene katılanlar değil, tüm İskenderunlular 2 dakika saygı duruşunda bulundu. Törenin sonunda vatandaşlar, ellerinde getirdikleri çiçekleri Atatürk büstüne bıraktı.

Anıt Alanında törenin ardından Belediye Kültür Saray’ına geçen protokol üyeleri ve sivil toplum örgütleri, burada Resim Öğretmeni Aynur Kelahmet öncülüğünde öğrencilerin çalışması ile yaklaşık 50 eserlik resim sergisini de gezme şansı buldu.

Şemsettin Mursaloğlu Lisesi Tarih Öğretmeni Ömer Bilgin yapmış anma töreninde yapmış olduğu açılış konuşmasında; “Tarihimize baktığımızda Türk Milleti çok sayıda üstün nitelikli lider yetiştirmiştir. Son üstün nitelikli önder Mustafa Kemal’dir. Türk milleti Atatürk gibi bir lidere sahip olmasaydı, bugün nasıl bir durumda olabilirdik, düşünmek bile istemiyorum. Atatürk hala yaşıyor! Biz istiklal ve cumhuriyete sahip çıktıkça da yaşamaya devam edecektir” dedi. Edebiyat Öğretmeni Mukadder Beyoğlu da kendi yazmış olduğu “Rüya” adlı şiiri okudu ve büyük alkış aldı.

Daha sonra söz alan Kara Pilot Kurmay Yüzbaşı Mehmet Bozdemir de, Atatürk’ün askeri dehası hakkında bilgiler derdi. Okullar arası yapılan şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerin verilmesinin ardından Şemsettin Mursaloğlu Lisesi öğrencileri de sahneledikleri “Bir Işık Bir Kurtuluş” adlı oratoryo ile Atatürk’ü asla unutmayacaklarını ve onun temsilcileri oldukları mesajını verdiler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here