“Yeni Yasa, Öğretmenlere Sürgün Yasası!”

0
80

türk eğitim-sen8TES Hatay 2. Nolu Şube Sekreteri Yaşar Gürakan Endişelerini Dile Getirdi;

Torba Yasa içerisine, öğretmenlerle ilgili eklenen maddenin öğretmenlere adeta sürgün getirdiğini öne süren Tes Hatay 2. Nolu Şube Sekreteri Yaşar Gürakan; “Yasaya göre tahminen 8 ya da 10 yıl aynı il de görev yapan öğretmenler il içi yada il dışı yer değişikliğine tabi olacaklar” dedi.

Bakanlığın bu uygulamaya doğu illerinde yaşanan öğretmen açığının sebep olduğunu açıkladığını hatırlatan Gürakan; “Hâlbuki aynı bakanlık 2010 yılında gerek olmadığını öne sürerek doğudaki mecburi hizmet sistemini kaldırmıştı! Doğuda öğretmen açığı varsa bunu gidermenin yolu yüz binlerce öğretmeni sürgünle mağdur etmek değildir. Bu sorun iyi niyet olursa adaletli bir mecburi hizmet sistemi ve belirli bölgelerde çalışmayı teşvik edici özendirici tedbirlerle çok rahat giderilebilir.

Mecburi hizmetini tamamlayarak bir il de çalışmaya başlayan ve düzenini buna göre kuran öğretmenin düzenini bozmak ailesini mağdur etmek 20-30 yıl hizmetten sonra onu sürgüne gönderir gibi evinden barkından çevresinden etmek eğitime hiçbir katkı sağlamayacaktır. Bunca yıl hizmetten sonra düzenini bozmak zorunda kalan aile düzeni alt üst olan eşi, okuyan çocuğu mağdur olan öğretmen hangi moral ile öğretmenlik yapıp faydalı olacaktır. Bu uygulama: parçalanmış aileler, gözyaşı, üzüntü, mağduriyet, kin ve öfkeden başka bir şey getirmeyecektir. Bu uygulama eğitimde zaten var olan kargaşayı daha da artıracak her geçen gün aşağılara düşen eğitimin kalitesini daha da düşürecektir.

Bu uygulama velilerimizi ve öğrencilerimizi de olumsuz etkileyecektir. Eğitimde devamlılık esastır. Öğrenciyi öğretmeninden ayıracak bu sistem velilerimize ve öğrencilerimize dolayısıyla ülkemizin eğitimine de faydadan çok zarar getirecektir. Biz Türk Eğitim Sen olarak bakanlığın, eğitimde kargaşayı artıracak eğitimin kalitesini düşürecek gözyaşı mağduriyet kin ve öfke den başka bir faydası olmayacak olan bu uygulamadan vazgeçmesini istiyoruz. Öğretmene bu zulmü reva gören yetkililere hakkımızı helal etmiyoruz. Öğretmene sahip çıkması gerekirken bir takım şahsi çıkarlar uğruna bu uygulamalara sessiz kalan adeta öğretmenin sürgüne ve zulme uğramasına teşne olan Sarı Sendikayı da kınıyor eğitimcilerin ve halkımızın takdirine bırakıyoruz” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here