Çalışmalar Son Aşamada!

0
167

antakya turizm1Kimyeci; “Yeni Arkeoloji Müzesi ve St. Pierre Kilisesi Kent Turizmine Önemli Katkı Sağlayacak”

Antakya Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Yeni Hatay Arkeoloji Müzesi ve St. Pierre Kilisesi’nin kent turizmine çok önemli katkı sağlayacağını belirtti.

Belediye Başkanı İsmail Kimyeci, Antakya Belediyesi’nce yeni Hatay Arkeoloji Müzesi çevresinde yürütülecek olan peyzaj ve çevre düzenleme çalışmaları öncesinde, bölgeyi Fen ve Park-Bahçe ekipleriyle birlikte yerinde inceledi. Çalışmaların turistlere modern ortamlar sunmak hedefi ile yapıldığına işaret eden Kimyeci; “Amacımız Türkiye’nin en büyük kapalı alanına, dünyanın en büyük mozaik sergileme alanına sahip müze özelliği taşıyan Yeni Hatay Arkeoloji Müzesi’ne yurt içinden ve yurt dışından gelecek yerli ve yabancı turistlere modern ortamlar sunmaktır.

antakya turizm2

Adalet eski Bakanımız ve Ak Parti Hatay Milletvekilimiz Sadullah Ergin’in ve Hatay Valimiz Mehmet Celalettin Lekesiz’in üstün gayret ve çalışmalarıyla Antakya’mıza, Hatay’ımıza kazandırılan Yeni Hatay Arkeoloji Müzemiz ve yeniden restore edilen St. Pierre Kilisesi sadece Antakya’nın, Hatay’ın değil, ülkemizin turizm ve kültürel değerini arttıracaktır” dedi.

Başkan Kimyeci, Yeni Hatay Arkeoloji Müzesi çevresinde yaptığı inceleme çalışmalarını daha sonra restorasyon faaliyetlerinde sona yaklaşılan St.Pierre Kilisesi çevresinde sürdürdü.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here