Yeni Dönem İçin İKEM Fen Lisesi Öğrencilerini Bekliyor

0
151

ikem koleji59Özel İKEM Koleji, bilimsel ve sosyal anlamda gelişmeyi isteyen ve bunun için üniversiteyi hedefleyen öğrencilerine İKEM çatısı altında erken bir başlangıç yaptırmak ve böylece gidecekleri üniversitelerde “Tecrübeli” kişiler olarak ön plana çıkmalarını sağlamak hedefi ile hareket ediyor.

Prestijli üniversiteleri örnek alarak hazırladığı fizik, kimya ve biyoloji laboratuarları ve donanımı, bilim müzesi, tecrübeli ve idealist İKEM Fen Lisesi kadrosu ile yurt içinden ve yurt dışından gelen birçok öğretmen ve akademisyenin dikkatini çekti. Fen Lisesi, akademik bilgi ve becerinin ötesinde “Yaparak öğrenme modeli”ni (learning by doing) donanımlı ve çağdaş laboratuar koşullarında uygulamayı ilke edindi. İKEM öğrencileri, üniversite sınavlarında ve sonrasında, uygulamalı çalışmanın ne kadar önemli olduğunu ve farkındalık kazandırdığını deneyimliyor.

Öğrencilerinin ders sırasında edindikleri teorik bilgilerin kavranmasının oldukça önemli olduğunu ifade eden İkem Yönetim Kadrosu; “Derslerden sonra yapılan laboratuar çalışmaları, anlaşılmayı ve kavramayı kalıcı hale getirir. Edinilen bilgiler yeni bilgilerin eklenmesinde de temel teşkil eder. Öğrencilerin laboratuar ortamında uygulanmış deneylerle ilgili soruları kolaylıkla yorumladıkları ve çözdükleri gözlemlenmiştir. İKEM Bilim Merkezinde bulunan teleskoplar, jiroskop, Van der Graaf jeneratörü, lazer prizma set, Star Theater 2: Etkileşimli Meteor yapıcısı, daha birçok biyoloji, kimya ve fizik laboratuarlarındaki aparatlar ve malzemelerden oluşan donanımı, akademik bilgilerin deneylerle hayata geçirilmesine fırsat vermektedir. İKEM Fen Lisesi sahip olduğu teknik donanımı ile Türkiye’nin sayılı okulları arasına girmeyi başarmıştır. Yeni dönem için İKEM Fen Lisesi öğrencilerini bekliyor” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here