Yavuz: “2015’in Selameti AKP’den Kurtulmaya Bağlı!”

0
80

celalattin yavuz9MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin Danışmanı, Prof. Dr. Yavuz: “2015’in Selameti AKP’den Kurtulmaya Bağlı!”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Dış Politika ve Güvenlik Politikası Danışmanı Prof. Dr. Celalettin Yavuz, HRT kanalında 2014’ün genel bir değerlendirmesini yaptı, 2015 öngörülerini sıraladı. Yavuz, milletvekilliği adaylığı konusundaki soruyu da cevapladı.

Yavuz’un 2014 Türkiye değerlendirmesi, Ukrayna gerilimi, IŞİD, PYD, Barzani odaklı gelişmeler dâhil Suriye, Irak’taki durum, Kıbrıs-Yunanistan’la ilişkiler, Türkiye-AB ilişkileri üzerineydi. Bu arada yurt içinde “Açılım süreci” bilmecesi, ekonomideki duraklama, Hatay merkezli çiftçi böğe insanının ekonomik sıkıntıları, Suriyeli sığınmacıların içler acısı durumu ve ekonomik yükleri, yolsuzlukların örtülme çabası, Aksaray’ın milletin gönlünde açtığı yara, hukuk ihlalleri ve basın özgürlüğünde 180 ülke arasında 154’üncülüğe düşüş üzerineydi.

2014’ü AKP iktidarı açısından lime lime dökülen bir yıl olarak değerlendiren Yavuz, 2015’in kurtarılabilmesi için genel seçimlerle birlikte AKP iktidarından kurtulmanın şart olduğunu vurguladı. Yavuz, açılım sürecinde, 24 Nisan 2015’te Ermeni tehcirinin 100’üncü yılı sebebiyle sıkıntılar yaşanacağının, Kıbrıs’ın etrafındaki doğalgaz arama çalışmalarının bölgede gerilimi arttıracağını, Batı’nın Rusya’ya Ukrayna sebebiyle uyguladığı yaptırımların Rusya’ya ihracatı olumsuz etkileyeceğini, Rusya’nın Batı’ya karşı Ukrayna’da ve Gürcistan’da başta olmak üzere yeni kartları sürebileceği değerlendirmesinde bulundu.

Hedef Milletvekilliği Değil, Millete Hizmettir

Yavuz’un, milletvekilliği konusundaki cevabı özetle şöyleydi: “Bir Hatay ve Türkiye sevdalısıyım. Hatay’ın bir köyünden kurmay albaylığa, emeklilikle profesörlüğe uzanan geçmişim var. Askeri geçmişimde Deniz Kuvvetlerinin yüzer unsurlarında komutanlık ve komodorluk, Almanya’da askeri ataşelik, 63 kişilik Deniz Ataşe Birliği başkanlığı yaptım. 2000’de ‘Türk-Yunan Ege’de Güven Arttırıcı Önlemler Projesi’nin başındaydım ve proje ‘Ver, kurtul!’ yapmadan başarılı oldu.

21. Dönem Parlamento Tarihi kitabını (3 cilt) yazdım. Meclis’i, devleti, Türkiye’yi, dünyayı ve Hatay’ı çok iyi tanıyorum. Hataylı hemşerilerimle çok güzel iletişimiz var. Hem dokunacakları kadar yakınlarında, hem de Hatay’ın ve Türkiye’nin bekleyen pek çok sorununa çözüm üretecek kişilerden biri olduğumu görüyorlar. Hataylı hemşerilerim teveccüh gösterirlerse, kendilerini en iyi şekilde temsil edecek gayretli, çalışkan, fedakâr, dinleyen ve çözüm üreten bir vekile sahip olacaklardır. Bu özelliklerim sayesindedir ki, MHP Genel Bakanı Sayın Bahçeli’nin “Dış Politika ve Güvenlik Politikası Danışmanı” oldum. Hedef milletvekilliği değil, millete hizmettir. Bu güzel ve kutsal görev için Hataylı hemşerilerimin teveccühüne mazhar olabilmek oldukça güzel bir duygudur.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here