Körfezde Büyük Tehlike

0
107

gemi yangını1Saman Yüklü Gemide Çıkan Yangın Kontrol Altına Alınamadı…

İskenderun Gübre Taş DENBİRPORT Limanı’nda dün sabah saatlerinde alev alan “Togo” bayraklı 89 metre boyundaki gemide çıkan yangın saatlerce kontrol altına alınamadı.

Alınan bilgilere göre, 3 gün önce İskenderun Gübre Taş Den Bir Ton Limanı’na demirleyen Retaj isimli “Togo” bayraklı gemide dün sabah saat 10.30 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Kıbrıs’a 1300 ton saman götüreceği öğrenilen gemide yangına müdahale çalışmaları hem iskeleden hem denizden yapıldı. Rüzgârın etkisiyle kontrol altına alınamayan yangın nedeniyle Gübre Taş DENBİRPORT Limanı’nda bulunan diğer gemilerde liman bölgesinden uzaklaştırılarak açığa alındı. Öte yandan yangının çıktığı esnada gemide 23 kişilik mürettebat olduğu bilgisine ulaşıldı. Yine yanan gemiye müdahale için BOTAŞ’tan 2 ayrı ekip geldiği ancak geminin patlama ihtimalinin göz önünde bulundurularak müdahale çalışmasının gerçekleşmediği kaydedildi.

gemi yangını2

Liman kapısı önünde bulunan kamyon şoförleri ise yangını endişe ile izlerken, sabah erken saatlerinde birden gemiden alevler yükseldiğini söylediler.

Konuyla ilgili olarak İskenderun Kaymakamlığından da bir açıklama yapıldı. Yangınla ilgili bilgilerin verildiği açıklamada ayrıca şu bilgilere yer verildi; “İskenderun Liman Başkanlığı ve LİMAKPORT ile koordine kurulmasını müteakip LİMAKPORT’da bulunan römorkörler olay yerine intikale geçmiş yangın söndürme faaliyetlerine başlanılmıştır. Ayrıca İtfaiye ekipleri liman sahasından gemiye müdahale etmekte olup Sahil Güvenlik Komutanlığı bağlısı 2 Sahil Güvenlik Botu ile DEGAK Özel Dalış timi liman çevresinde gerekli emniyet tedbirlerini almıştır. Yangın söndürme faaliyetleri devam etmektedir.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here