Akça; “Hukuk Devleti İsek Mahkeme Kararları Uygulanmalı”

0
135

türk eğitim-sen tepki10Türk Eğitim Sen Hatay 2 No’lu Şube Başkanı Ahmet Akça; “Hukuk Devleti İsek Mahkeme Kararları Uygulanmalı”

Türk Eğitim Sen Hatay 2 No’lu Şube Başkanı Ahmet Akça, başarı değerlendirmesi yapılan ve 75 puan altında kalan, 4 yılını doldurmuş Okul Müdürlerinin yöneticilik görevlerinin düşürülmesi ile ilgili itiraz davalarının açıldığını hatırlatarak, Hatay İlinde 58 Okul Müdürün yürütmeyi durdurma kararının idare mahkemesi tarafından verildiğini duyurdu.

Yargının karar vermesine rağmen İl Milli Eğitim Müdürünün yargı kararlarını baypas etmek istediğini öne süren Akça; “Yargı kararlarına göre yürütmesi durdurulan işleme göre Okul Müdürlerinin eski görevlerine iadesi ve yeniden değerlendirmenin yapılması esastır. Ancak İl Müdürü Kemal Karahan okul müdürlerini yeniden göreve iade etmeden, değerlendirmeye tabi tutulduğu ile ilgili bilgiler gelmektedir. Bu durum İl Müdürü Kemal Karahan’ın mahkeme kararının uygulamadığı anlamını taşımaktadır.

Sayın İl Müdürünü buradan ikaz etmek istiyorum. Görevini kötüye kullanma suçu işlenmektedir. Hem sendikamız hem de okul müdürü üyelerimiz tarafından Cumhuriyet Savcılıklarına suç duyurusunda bulunulacaktır. Ayrıca Ağustos ayında değerlendirmede bulanan İlçe Müdürü ve Şube Müdürlerini mahkeme kararını okuyarak değerlendirmede bulunmalarını tavsiye ediyoruz. Yine aynı şekilde değerlendirmede bulunmaları halinde daha önce suç duyurusunda bulunduğumuz gibi yine görevi kötüye kullanma ile ilgili suç duyurusunda bulunulacaktır.

Görevini kötüye kullanan bir İl Müdürü hakkında hapis cezası istemi ile dava açacağımızın bilinmesini istiyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir hukuk devleti ise mahkeme kararının uygulanması gerekmektedir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here