Yaşları Bir Asrı Geçen Dedeler 245 Kişilik Aileye Ulaştı

0
87

Reyhanlı’da yaşayan 112 yaşındaki Ömer Kanat ile 108 yaşındaki Semun Kanat kardeşler, 5’inci kuşak torunlarını görüp, 245 kişilik aileye ulaştı.

7 çocuk babası Ömer Kanat ve 2 çocuk babası Semun Kanat kardeşler, uzun yıllar keçi çobanlığı yaptıklarını, bol-bol keçi sütü içerek beslendiklerini, keçi sütünden yapılan tereyağlı yemekleri yediklerini, uzun ömürlü olmalarında da doğal beslenmenin önemli olduğunu vurguladı. Kanat kardeşler, beslenmenin yanı sıra hayvanların peşinde her gün kilometrelerce yürüdüklerini, çoğu kez pınarlardan su içtiklerini, kış aylarında da çukurlarda biriken yağmur sularıyla susuzluklarını giderdiklerini anlattılar.

Resmi kayıtlara göre daha küçük görünen Ömer Kanat, “Hatay Türkiye topraklarına dahil olunca, biz de Türkiye vatandaşı olduk. Ancak o tarihte nüfus kayıt işlemlerinde gerçek yaşım yazılmamış. Ben 112 yaşındayım, kardeşim ise 108 yaşındadır” dedi.

Ömer ve Semun Kanat kardeşler, torunlarına da alkol ve sigara gibi kötü alışkanlıklardan uzak durmalarını, bol bol keçi sütü içmelerini tavsiye ettiklerini söyledi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here