MKÜ Öğrencilerinden Eşekli Eylem

0
83

Kampuslarına giden toplu taşıma araçlarının güzergâhlarının yetersiz olduğunu öne süren MKÜ’lü bir grup öğrenci, eşeklere binerek eylem yaptı. Antakya Şükrü Balcı Caddesi’nde toplanıp halay çeken öğrenciler, “Ulaşım sorununu çözdük, Antakya Büyükşehir olma yolunda” yazılı pankartlar açtı.

Getirdikleri 2 eşeğe binerek yaşadıkları soruna dikkati çekmeye çalışan öğrenciler, çeşitli sloganlar attı. Öğrenciler adına açıklama yapan MKÜ Eğitim Fakültesi 4. sınıf öğrencisi Ali Kamalak, amaçlarının yaşadıkları kente zarar vermek olmadığını, problemin çözümü için yetkilileri göreve çağırmaya çalıştıklarını ifade etti. Şehrin yaklaşık 20 kilometre dışında olan üniversite yerleşkesine ulaşmanın adeta çile haline geldiğini savunan Kamalak; “Yağmurda ve soğukta bu çileli yol bitmek bilmeyen bir işkenceye dönüşüyor. Öğrenciler ve üniversite personelinin de aralarında bulunduğu 20 bin civarında insan mağdur. Araştırma Hastanesine gitmek için 2 dolmuş değiştirmek zorunda kalan vatandaşlarımız da hesap edilirse sorunun boyutu daha da genişlemekte. Bizler, modern çağda ilkel yollara başvurmak zorunda kaldık. Belki sesimizi daha gür duyurmuş oluruz. Üniversiteye ulaşım için sadece bir güzergâhtan dolmuş hattının olması öğrencileri ve vatandaşları mağdur etmektedir” dedi.

Kamalak, konuyla ilgili yetkililerle görüştüklerini, ancak herhangi bir çözüme ulaşamadıklarını kaydederek, sorunun devam etmesi halinde farklı eylemler yapacaklarını söyledi. Açıklamanın ardından slogan atarak eşeklerle caddede yürüyen öğrenciler, daha sonra dağıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here