Asker Adaylarının Celp ve Sevk Tarihleri Değişti

0
72

2013 yılında 4-7 Şubat tarihleri arasında yapılacağı bildirilen celp ve sevk tarihlerine uymayan asker adaylarına ağır para cezaları uygulanacak…

Her yıl 21 Şubat ve sonrasında gerçekleşen asker adaylarının celp ve sevklerin gönderim tarihi değişti. 2013 yılında 4-7 Şubat tarihleri arasında yapılacağı bildirilen celp ve sevk tarihilerine uymayan asker adaylarına ağır para cezaları uygulanacak.

Bu yıl itibariyle 4-7 Şubat tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan yeni celp ve sevk tarihlerine asker adaylarının dikkat etmesi gerekir. Aksi takdirde celp ve sevk tarihlerine uymayan asker adaylarına 1111 sayılı Askerlik Kanunu’nun değişen 25. maddesi ile 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 26. maddesi gereği ağır para cezalarının uygulanacağı kaydedildi.

4-7 Şubat 2013’e alınan yeni celp ve sevk tarihleri Türkiye Radyo Televizyon (TRT) Kurumu duyurusu ile asker adaylarına duyurulduğundan dolayı, adayların olası cezalardan kurtulamayacağı belirtildi. Ayrıca duyurular TRT aracılığıyla yapıldığından ötürü geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi tebligatların asker adaylarının evlerine gönderilmediği öğrenildi. Vatandaşların askerlik şubelerine giderek durumlarıyla alakalı bilgi edinmeleri gerektiği de bildirildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here