“Yasadışı Faaliyetlere Hiçbir Şekilde İzin Verilmeyecektir”

0
61

valilik açıklama2Vali Topaca, Önceki Gün Gerçekleştirilen Operasyonla İlgili Bilgiler Verdi

Hatay Valisi Ercan Topaca, Abdurrahman Melek Toplantı Salonu’nda düzenlediği basın toplantısında, İlimizde çok sayıda patlayıcı maddenin ele geçirildiği operasyon ile ilgili bilgi verdi.

Vali Topaca, yapılan istihbarı çalışmalar kapsamında, Arsuz İlçesi, Amanoslar Dağı, Kurtbağı Mahallesi, Kuyrukyaran sırtları bölgesinde, 02 Şubat 2015 Pazartesi günü saat: 04.00 civarında, söz konusu bölgede bulunduğu tespit edilen barınak ve malzeme depolama noktalarını imha etmek maksadıyla operasyon icra edildiğini ve yapılan operasyonda çok sayıda patlayıcı madde yapımında kullanılan malzeme ve gıdanın ele geçirildiğini ifade etti.

Vali Topaca, ele geçirilen malzemeler içerisinde; 10 kg. ağırlığında bidon içerisine sıkıştırılmış patlayıcı, uzaktan komutalı patlayıcı madde düzeneklerinde kullanılan 3 adet cep telefonu, uzaktan telli komutalı patlayıcı madde düzeneklerinde kullanılan 1000 m. uzunluğunda kablo, 1 adet kullanıma hazır halde basma tip ateşleme sistemi, patlayıcı madde düzeneklerinde kullanılan blok ve rulo haline getirilmiş çok sayıda pil, 40 Kg. un, 26 kg. şeker, 5 kg. kuru fasulye, 24 kg. makarna, 1 kg. çay, 15 kg. zeytin, 11 kg. yağ, 1 kg. baharat, 11 kg. tütün, 50 paket sigara kâğıdı, 10 kg. deterjan, 10 kg. salça, 4 kalıp sabun, 5 adet iç çamaşırı, değişik tipte giysiler, tıraş takımları, 44 adet tıbbı ilaç, muhtelif miktarda mutfak malzemeleri (tencere, kaşık, çatal, bıçak, bardak takımları) bulunduğunu kaydetti.

valilik açıklama3

Vali Topaca adli sürecin devam ettiğini belirterek; “Bu üs noktasının güvenlik güçlerimiz tarafından imha edilmiş olması, onların faaliyet alanını sıfırlayacak, hareket alanını daraltacak bir sonuç doğuruyor. Tabi devletimiz ve ülkemiz için en önemli husus, kamu düzeninin ve devlet otoritesinin sağlanmasıdır. Vatandaşlarımızın sağlık ve huzur içerisinde ilimizin ve ülkemizin her noktasında gezmesine mani olacak yasadışı faaliyetlere hiçbir şekilde izin verilmeyecektir. Bu hususta her türlü tedbiri almak durumundayız. Bu operasyon da bu maksatla ve bu kapsamda icra edilmiştir. Yapılan operasyon ilimizin güvenliğinin sağlanmasına önemli katkılar sunacaktır. Bu konudaki çalışmalarımız devam ediyor” dedi.

Basın toplantısında Vali Yardımcısı Orhan Mardinli, İl Jandarma Komutanı J.Alb.Hasan Koçyiğit ve İl Emniyet Müdürü Ali Doğan Uludağ da hazır bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here