Belediye Meclisi Toplandı

0
78

bld-meclis toplantısı49Dingil; “İskenderun’u Cezp Edici Hale Getirmek İçin Çabalıyoruz”

İskenderun Belediye Meclisi gündeminde bulunan maddeleri görüşmek üzere Belediye Başkanı Seyfi Dingil başkanlığında dün toplandı. Gündem maddelerinin görüşülmesine geçilmeden önce söz alan Belediye Meclis Üyesi Abit Erol, semt pazarları konusuna değinerek çalışmaların son durumu hakkında Belediye Başkanı Seyfi Dingil tarafından değerlendirme yapılmasını istedi.

Konu hakkında konuşan Başkan Seyfi Dingil; “Semt pazarlarını revize ediyoruz. Şehir içerisinde yeni semt pazarları yapabileceğimiz arsalar bakıyoruz. Semt pazarları bizim için önem arz ediyor. İstiyoruz ki, semt pazarlarının otoparkı olsun, çevre düzenlemesi olsun. Vatandaşlarımız öyle çamur içerisinde pazarlarda gezmesinler” dedi.

Bir kaç gündür kentte şikâyet konusu olan çöplerin toplanmamasına da değinen Belediye Başkanı Seyfi Dingil, çöp konusunun çözüme kavuşturulacağını ifade ederek, konu hakkında, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ile birlikte Hatay Valisi Ercan Topaca’yı ziyaret edeceklerini ve bu konuyu çözüme kavuşturacaklarını vurguladı.

bld-meclis toplantısı50

Feyezan Kanalı Projesine 12 Trilyon Ödenek

Başkan Dingil, Feyezan Kanalı projesinin onaylanarak 12 trilyon ödenek gönderildiğini de kaydederek, Feyezan Kanalı çalışmalarının bir ay içerisinde başlayacağının müjdesini de verdi. Belediye binası bünyesinde Kentsel Dönüşüm İrtibat Bürosu açacaklarını da duyuran Başkan Dingil, Kentsel Dönüşüme Meydan Mahallesinden başlanacağını ifade etti.

Geçtiğimiz gün yaşanan Sosyete Pazarı krizi konusuna da açıklık getiren Başkan Dingil; “Bu Pazar, Türkiye’nin her yerinde olan bir Pazar! Biz İskenderun’u nasıl cazip hale getirebiliriz, neler yapabiliriz onu düşünüyoruz. İskenderun Üniversitesi kurulacak ve öğrenciler buraya gelecek. Geçenlerde açtığımız Yöresel Pazar büyük ilgi gördü, Sosyete Pazarı neden olmasın?

Ben önce Pazar esnafına sordum tamam dediler, son gün istemiyoruz dediler, yine tamam dedik. Bugün olsun, sonra olmasın. Pazar kuruldu, akşam baktık ki bizim pazarcılar ile Sosyete Pazarcıları sarmaş dolaş, ortak iş yapalım diyorlar, haftaya ortak yapacaklar. Bu tür şeyler İskenderun’umuzu cezp edici hale getirmek için gerekli şeyler” şeklinde konuştu.

bld-meclis toplantısı51

Verirken Veriyoruz, Alırken Alamıyoruz…

Gündem dışı söz alan Ak Partili Meclis Üyesi Bülent Özer de, geçtiğimiz hafta sonu HBB Başkanı Lütfü Savaş’ın 166 proje açıkladığını hatırlatarak; “Bunlardan sadece 2 tanesi İskenderun içindi! Hayal kırıklığına uğradım. Sayın Savaş artık Antakya Belediye Başkanı olduğunu unutmalı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunun farkına varmalı, İskenderun’a gereken önemi göstermelidir. Hatay’ın vergi yükünü kaldıran İskenderun, verirken çoğu veriyor ama alırken alamıyor” dedi. Suya yapılan zamları da eleştiren Özer, bu konunun tekrar büyükşehir gündemine getirilmesi gerektiğini savundu.

Daha sonra gündemin 1. maddesine geçildi. Banka ATM Makinesi tahsis ücretlerinin arttırılması teklifi meclis tarafından Bütçe Komisyonuna havale edildi. Gündemin 2. maddesinde ise belediye mülkiyetinde bulunan Sosyal Tesislerin bir kısmının faydalanma ve kullanma hakkının devri konusu oy çokluğu ile kabul edildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here