Yamaç Paraşütü Kursiyerleri Sertifikalarını Aldı

0
291

Türk Hava Kurumu (THK) İskenderun Şubesi tarafından açılan “Yamaç Paraşütü Başlangıç Kursu”nu başarı ile tamamlayan kursiyerlere sertifikaları düzenlenen bir tören ile verildi. Törende konuşarak kursiyerlere son bir uyarıda bulunan Eğitmen Faruk Bozkurt; “Unutmayın ki, havacılıkta %99 başarı başarısızlıktır. Uçuşlarınızda her zaman uçuş emniyeti ve yer kurallarını hiçbir zaman ihlal etmeyin” dedi.

Türk Hava Kurumu (THK) İskenderun Şubesi tarafından düzenlenen yamaç paraşütü kursunu başarıyla tamamlayan 10 kursiyer sertifikalarını törenle aldı. 35 saat teorik kurs alan kursiyerlerin, Kurtlusoğuksu bölgesinde 81 sorti uçuşla eğitimlerini tamamlandığı belirtildi. Kurs, pilot öğretmenler Faruk Bozkurt ile Emrullah Kaygusuz tarafından verildi.

Havacılıkta, %99 başarının, ‘başarısızlık’ olduğunu anlatan Bozkurt, kursiyerlere, uçuşlarda her zaman uçuş emniyeti ve yer kurallarını hiçbir zaman ihlal etmemelerini önerdiklerini söyledi. Bozkurt; “Biz Atatürk’ün ‘İstikbal göklerdedir’ sözünü aklımızdan çıkarmıyor ve göklerdeki yerimizi yamaç paraşütü ile alıyoruz” dedi.

Kursiyerlerden Harun Taş da eğitimin güzel ve zevkli olduğunu anlatırken; “Ekip ruhunu hissettik ve havacılık disiplinini aldık” diye konuştu.

THK İskenderun Şube Başkanı Semir Bulut ise amaçlarının yamaç paraşütünü yaygınlaştırıp, geliştirmek ve turizme katkı sunmak olduğunu kaydetti. Bulut, İskenderun’da dört mevsim eğitim verilip, uçuş yapılabileceğini de ifade etti. Bulut, 28 Ocak’ta başlayan kursa katılan kursiyerlerin eğitimlerini başarıyla tamamladıklarını söyleyerek, kursun yoğun ilgi gördüğünü, İskenderun’un yanı sıra çevre ilçelerden de katılımın olduğunu, önümüzdeki günlerde benzer kurslar düzenlemeyi, planör uçuşları yapmayı planladıklarını ifade etti.

Geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen sertifika törenine, kursa katkı sunan İskenderun Turizm Derneği Başkanı Sabahattin Uygun da katıldı. Uygun da bölgenin yamaç paraşütü sporu anlamında Türkiye’nin önde gelen yerlerinden biri olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here