MHP’li Akdaş; “Sınırlarımız Yolgeçen Hanı”

0
75

Suriye ile sınır komşusu olan ilimizde, Ak Parti hükümetinin kontrolü tamamen elden bıraktığını dile getiren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Adnan Akdaş yaptığı açıklamada; “Sınırlarımız yolgeçen hanına dönmüş, giren çıkan belirsiz” ifadelerini kullandı.

Bölgede sınır güvenliğinin kaybolduğunu, bu durumun stratejik ve ekonomik bakımdan telafisi mümkün olmayacak sonuçlar getireceğinin altını çizen Akdaş; “Kontrolsüz geçişler, her türlü suiistimale açık olaylara yol açabilir. Terörist girişleri olabileceği gibi, hırsızlık had safhaya çıkmaktadır. Sınır bölgemizden gelen bilgilere göre, son zamanlarda sınırlarımızdan canlı hayvan dahi geçirildiği ve buradan tüm Türkiye’ye yayıldığını öğrenmekteyiz. Hatta uzmanlardan edindiğimiz bilgilere göre sınırdan canlı hayvan geçişleri yerli saf ırkların korunmasını zorlaştırarak, gen kaynaklarımızın kontrolsüz bir şekilde bozulmasına yol açmaktadır. Hatay, sınır kenti olarak Suriye ile ilişkilerin bu aşamaya gelmesinden en çok etkilenen bir bölge olmuştur ve bu durumun zaman kaybetmeden çözüme kavuşturulması istenmektedir.

Savaş öncesi, yılda 1 milyon 200 bin geçişin yapıldığı Suriye sınır kapımızda bugün bu sayı önemsenmeyecek kadar azdır. Dün, Suriye-Türkiye Dostluk Barajı yapma projesi vardı, bugün sınırdan kurşun, top, tüfek sesleri gelmektedir. Bu gelişmeler maalesef bölgemize, Hatay’ımıza, halkımıza büyük zararlar vermiştir. Bunlar AKP hükümetinin dış ilişkilerde ne kadar öngörüsü zayıf ve günübirlik politikalar yürüttüğünü göstermektedir” diye konuştu.

Misyonunu Tamamlamış Olan AKP Freni Patlamış Kamyon Gibidir…

Hükümetin artık misyonunu tamamlamış olduğunu da işaret eden Akdaş; “Ülkemizi ve bölgemizi düştüğü bu durumdan çıkarabilecek yegâne parti MHP’dir. 10 yılı aşkın bir süredir iktidarı elinde tutan AKP Hükümeti çevremizde tek bir dost-komşu ülke bırakmamıştır. Ülkemizi kaosa doğru sürüklemektedir. Artık AKP; terör, dış ilişkiler gibi hayati konularda yokuş aşağı freni patlamış kamyon gibidir. Buna dur denilmelidir” şeklinde açıklamalarda bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here