Firar Eden Tutuklu Evindeki Gizli Bölmede Yakalandı

0
183

Tutuklu bulunduğu yarı açık cezaevinden tedavi için getirildiği İskenderun Devlet Hastanesinden firar eden şahıs, İskenderun Polisi tarafından kıskıvrak yakalanarak tekrar cezaevine gönderildi. Zanlının yakalanmamak için evinin hava boşluğunda gizli bir bölme yapması emniyet güçlerinin gözünden kaçmadı.

İskenderun Polisi, geçtiğimiz aylarda hakkında çok sayıda hırsızlık (kasa hırsızlığı) suçundan yakalama emri bulunan K.A.’yı yakalayıp, cezaevine teslim etmişti. Aynı şahıs 5 Aralık 2012 tarihinde tutuklu bulunduğu yarı açık cezaevinden tedavi için getirildiği İskenderun Devlet Hastanesinden firar etmişti. Firari şahsın yakalanması için İlçe Emniyet Müdürlüğünce çalışmalara başlanmış, bu sırada şahıs hakkında 6 adet çeşitli mahkemelerden yakalama kararı çıkmıştı.

Yapılan titiz çalışmalar ve alınan istihbarı bilgiler sonucunda, K.A’nın ikametinde olduğu tespit edildi. Yapılan aramada şahsın ikamet adresinde ekiplerin dikkati sonucu evin havalandırma boşluğunda sonradan yapılan gizli bir bölüm olduğu, buranın üst kısmının demir saç levha ile kapalı olduğu, diğer bölümlerinin sonradan tuğla ile örülüp sıvandığı belirlendi.

Şahsın burada saklanmış olabileceğini değerlendiren ekipler, söz konusu bölmeyi kırdı ve K.A. isimli şahsın kırılan bölümde olduğu görüldü. Şüpheli şahıs kırılan özel bölmede kıskıvrak yakalanarak gözaltına alındı ve adli mercilere sevk edildi. K.A. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here